Universitate multipenală la Constanța

de Victor Eugen Lungu , 07 aprilie 2015
Universitate multipenală la Constanța

Mama abramburirii învățământului din România, Ecaterina Andronescu, cea despre care mulți au început să uite că ar face parte din Lotul Microsoft, împreună cu tatăl spălării de păcate al plagiatorilor, Liviu Pop, cel care a desființat Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor (instituţia care analiza acuzaţiile de plagiat la adresa prim mitomanului Victor Ponta), ar pune piatra de temelie la o universitate multiculturală la Constanța. Adică în fieful lui Mazăre și Nicușor, beneficiind de susținerea ministrului Eugen Teodorovici pentru care banii cică nu contează la realizarea unei astfel de ctitoriri.

Tot că nu contează banii a zis și recent întubulaturatul la „Beciul Domnesc” primar Radu Mazăre: mai licitează el niște locuințe sociale pentru sărmani și, din diferență, se rezolvă atât Universitatea, cât și niște excursii cu clasa în Madagascar și la Carnavalul de la Rio. În plus, proiectul le vine mănușă tuturor cadrelor didactice din mediul universitar constănțean gata înrolate în PSD, precum şi liderilor principalelor comunităţi minoritare de la malul mării.

Sub umbrela multipenalității s-ar putea aciua și Universitatea Maritimă din Constanţa, al cărei campus universitar este, conform presei locale, Hotelul ”Flora”. Cică ar putea fi coloana vertebrală a viitoarei Universităţi, pe motiv că are cei mai mulţi studenţi străini nigerieni și kazahstanezi. Cică nici bine nu ne vom dezmetici de pe urma alegerilor din 2016 și, cel mai târziu în anul 2017, ne vom trezi cu Universitatea duduind din plin diplome pentru studenți și salarii pentru onorabilii profesori.

Cică nu știe lumea care-i graba și gheșeftul? Păi degeaba a fost făcută praf în ultimii doi ani Legea Educației Naționale? Stăpânii universităților au luptat pentru a-și salva feudele, privilegiile, puterea și, mai ales, banii câștigați din “fabricile de diplome” în care și-au transformat instituțiile. Păi, de-asta au murit atâția tineri la Revoluție, ca asistenții universitari și rectorii de atunci să nu mai poată ieși la pensie la 70 de ani?

Să nu mai poată fi titularizați după această vârstă de către Senatul universitar, până în momentul în care vor binevoi să plece pe cale naturală (adică cu picioarele înainte)? Și de ce să nu poată cumula rectorii și profesorii universitari funcții de demnitate publică, parlamentar, președinte de universitate, director de institut, cercetător șamd, fiecare cu salariul aferent – ce, miile sau zecile de mii de euro lunar trebuie să se piardă, să le câștige vreun altul fără slujbă? Este vorba despre banul public, al tuturor, de când vă pasă? Adică degeaba s-a plagiat, falsificat și făcut trafic de influență atâția ani?

Discriminare! Și împotriva acestei discriminări luptă Abramburica, Lyvyu și Mazăre.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+