HomeActualitateUrșii din Franța protestează împotriva Guvernului României

Urșii din Franța protestează împotriva Guvernului României

Mai mulți urși parizieni s-au adunat astăzi în fața ambasadei României din Franţa pentru a protesta împotriva măsurilor radicale aplicate de Rovana Plumb în cazul urșilor din județul Dâmbovița. La fața locului au sosit și reprezentanți ai unei organizații non-guvernamentale care luptă pentru integrarea urșilor în societate și acceptarea multiculturalismului ursăresc. De asemenea, numeroși urși francezi prezenți la protest se opun măsurilor luate de guvernul din Hexagon, acelea de a dărâma taberele de hibernare ilegală și expulzarea contra cost a urșilor fără loc de muncă. La aceste acțiuni participă și câțiva urși români, ajunși în Franța cu bijnis ori să se plimbe.

Nu este normal ce să-ntâmplă în România. Noi am plecatără d-acolo ca să strângem un ban pe ban pentru copilașii noștri, dar au rămas rude și prieteni care n-avură situație materială să pleacă”, a declarat pentru televiziune franceză un reprezentant al urșilor români din Franța.

Rovana Plumb a declarat că în România sunt prea mulți urși și a emis o derogare, prin care cere împușcarea a 335 de exemplare. Mulți dintre cei trecuți pe lista de sacrificiu au cerut deja azil politic în Suedia, amintind de asemenea de măsura drastică impusă de Cioroianu în acest caz, când dorea mutarea tuturor urșilor din România în deșertul Saharei.

Majoritatea protestatarilor au declarat că dacă urșii din România nu vor fi lăsați în pace, să trăiască din ce produc și apucă, vor intra în greva foamei și nu vor pune gura nici măcar pe-un țăran din Dâmbovița. Braconier sau nu.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare