Vânt bun din pupa, Căpitane Lupan!

de Academia Caţavencu , 18 ianuarie 2017
Vânt bun din pupa, Căpitane Lupan!

S-a umplut Internetul de hateri atotștiutori, care spun că Besoiu a fost un actor de doi bani, iar ”Toate pânzele sus” cel mai slab film posibil. Noi zicem doar atât: pentru generațiile care n-au crescut cu HBO la nas și Netflix la degetul mic, ci cu un episod din filmul ăsta pe săptămână, ”Toate pânzele sus” a reprezentat o extraordinară evadare din cenușiul univers comunist, către o lume albastră și senină. Vânt bun din pupa, căpitane Lupan! Gherasim, Ieremia și Ismail te așteaptă deja în albastrul de sus, pe puntea Speranței!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Straina

  12 februarie 2017 11:21

  Dumnezeu sa-i binecuvînteze pe toti! au fost lumina generatiilor obligate la întuneric.

  raspunde comentariului
 • dan

  19 ianuarie 2017 9:55

  catavencuCu cine vorbesti despre literature? Cu generatia web si gismo? Astia in afara de facebook si alte retele de socializare unde in afar de like sau postari nu trebuie sa folosesti neuronul foarte intens nu stiu.Scoala romaneasca nu doreste o populatie culta ci una care nu intelege nimic din ceea ce se intampla, pentru a fi folosita ca si masa de manevra.Tu vorbesti de Jules Verne, Constantin Chirita apropos intreba pe cinea din generatia tanara cine a spus "Petrachescu preda=te" si ai sa vezi atunci gogomanii , Radu Tudoran, dar mai sunt si altii precum Charles Dickens, J. Swift si multi alti? De unde sa stie cohort de ignoranti ce inseamna literature cand BAC-ul, strict legat de limba romana se trece cu minim admis ?Comunismul nu are treaba cu literatura.Eu sunt din generartia '67 iar pe vremea lui Ceasca devoram cartile, citeam cu mare placere, asa ca nu legam comunismul de dorinta de citit.Besoiu si generatia lui cu ,- sunt si au fost actori exceptionali. Acum avem actori pe care-n filme ii auzi numai cu fut..... dati-as... etc. Super nu?

  raspunde comentariului
  • catavencu

   21 ianuarie 2017 16:17

   DAN, ai mare dreptate. Cred ca at trebui sa-mi cer scuze. Si chiar am s-o fac. La TV in Ro, la ora actuala, cine injura bine e apreciat.

   raspunde comentariului
 • catavencu

  19 ianuarie 2017 2:12

  As adauga, la excelentul comentariu al redactiei, ca nu at strica sa mai puna si mina pe carti sa le citeasca, nu sa le mute prin biblioteca desigur, carti gen Toate pinzele sus - Radu Tudoran, Ciresarii - Constantin Chirita cele 5 volume, Cismigiu and Co, asta ca sa nu vorbesc de tot ciclul Jules Verne 2 ani de vacanta, insulamisterioasa, 20000 de leghe sub mari, asta ca sa nu citez decit 2 -3 titluri.este jenant sa vezi comentatorii din parc, strada, etc, etc care sint experti in tot ce vrei numai literature ba, istorie nu, geografie afara de ce-au fost sa faca bisnita nici in fel de idee, mate sau fizica, nu e nevoie si putem continua.. Vint din pupa, Dle Besoiu personal imi aduc aminte cu mare drag de Dvs.

  raspunde comentariului
 • FM

  18 ianuarie 2017 16:08

  Vezi ultimul număr 21 sau 22 dec. 1989 al revistei Săptămâna - articol de fond, prima pagină, semnat I. Besoiu - asta e I.B.

  raspunde comentariului
  • Daniel

   18 ianuarie 2017 18:00

   Stimate "anticomunist"nu va mai opriti din mancat cacat, voi, cei 20 milioane de anticomunisti care ati luptat in ilegalitate impotriva lui Ceausescu si v-ati eliberat prin revolutie....Mie imi este atat de rusine incat nu am curajul sa comentez nimic din ceea ce a fost inainte de 1989. Insa vad ca sunt destui nesimtiti care o fac.Ion Besoiu a fost un actor poate nu atat de profund ca Amza Pellea, insa mie mi-a ramas in memorie.Cum a fost in afara scenei si a ecranului, eu, ca fost simpatizant comunist a se citi Roman din Romania nu am nerusinarea sa comentez.Las pe altii...

   raspunde comentariului
+