Vești bune de la Patriarhie: Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfințită cu macaraua!

de Nestor , 14 octombrie 2014
Sfântul Sinod a aprobat achiziționarea unei macarale Liebherr cu braț de 72 de metri, modelul beneficiind de o extensie "gât de lebădă" de 19 metri.

BOR a răspuns frământărilor celor îngrijorați că trafaletul…adică tija de sfințire aflată în dotarea Patriarhiei va fi insuficientă pentru sfințirea lăcașului grandios al viitoarei Catedrale; acesta urmând a avea 120 de metri înălțime, inclusiv subsolurile. Sfântul Sinod a aprobat achiziționarea unei macarale Liebherr cu braț de 72 de metri, modelul beneficiind de o extensie "gât de lebădă" de 19 metri. Macaraua costă doar puțin peste 500.000 de euro, preț derizoriu față de costurile totale ale construcției.

Diferența de alonjă va fi rezolvată prin dotarea cu o tijă manuală extensibilă, ultimul model german, evaluată la doar 5.000 euro, fără TVA. Sinodul a preferat varianta cumpărării macaralei, considerând că închirierea ar fi mult mai costisitoare. Iar utilajul se va dovedi mană cerească și în cazul altor opere ale constructorului Daniel, adeptul îndemnului biblic: "Dai un ban, dar cumperi ceva frumos!"

Se propusese, inițial, ca Patriarhul să sfințească frescele tavanului prin intermediul unul elicopter, pus la dispoziție gratuit de Armată. Autorul variantei a fost mutat disciplinar la o parohie sătească din Moldova, urmând ca la următoarea abatere să fie caterisit. Cazul este în atenția organelor de investigație patriarhale, respectivul fiind bănuit că e agent acoperit protestant.

Dinspre Parlament venise sugestia că soluția optimă, în condițiile restricțiilor bugetare, ar fi utilizarea de către Patriarh a unui trapez livrat de Circul de Stat, la preț onorific. BOR a atras atenția domnilor politicieni că nu prea fac deosebire între metafore și realitățile pămîntene: deși Circul s-a mutat de mult în Catedrala Parlamentului, nimeni nu a văzut până acum un politician folosind trapezul pe lângă plasă.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • ilidia

  14 octombrie 2014 12:21

  Chiar a cumparat o macara? Popii astia au innebunit ! Niciuna din firmele de constructii nu avea? Era obligatia lor sa aiba dotarile necesare. Si, daca nu, nu s-a gasit nici-un binevoitor sa "se puna bine " cu D-zeu sa-i "sponsorizeze? Achizitia asta nu miroase bine, miroase a mita. Mai trebuie aflat "beneficiarul" . Dci Urmariti banii !

  raspunde comentariului
 • john doe

  14 octombrie 2014 12:16

  Mai degraba ar denumi o catedrala bantuirii neamului cu atati popi prin jur

  raspunde comentariului
+