HomeActualitateVictor Socaciu: „Nu mă las până nu fac româna...

Victor Socaciu: „Nu mă las până nu fac româna limba oficială în Canada!”

Vestea că faimosul cantautor Victor Socaciu va fi numit consul general al României în Canada a fost primită cu entuziasm de toţi iubitorii limbii, de la Mihai Gâdea la Mimi Stoica. Toţi au văzut în această decizie o binevenită recompensă pentru eforturile lui Socaciu de prezervare a limbii autentice şi spun că era şi cazul ca, după atâţia sinecurişti, precum Zaharescu, care papă degeaba leii prin Africa de Sud, să avem şi un demnitar pus pe merit în funcţie.

Potrivit surselor noastre, deşi surprins de veste, artistul ar fi declarat că abia aşteaptă să meargă în Canada, să facă ordine pe acolo: „Am văzut că de foarte mulţi ani anglofonii şi francofonii se ciondănesc între ei pe întâietate. Ca să-i potolesc şi pe quebecoazi şi pe ăia care stau toată ziua numai cu engleza-n gură, o să propun autorităţilor canadiene o soluţie de compromis: nici engleza şi nici franceza, ci româna să devină limba oficială în Canada, oricum avem o mulţime de români pe-acolo”.

Totodată, Socaciu ar mai fi precizat că abia aşteaptă să-l revadă pe vechiul lui prieten, Ştefan Hruşcă: „Dacă punem cap la cap colindele de Crăciun pe care le ştie el cu alea pe care le ştiu eu, n-o să ne oprim de cântat decât la Paşte. Oricum, vreau să fac unele modificări în colindele lui Hruşcă, de pildă în aia cu Leru-i ler. Adică chiar ne batem joc de limbă, ce-i ăla Ler? Nu e un cuvânt românesc, aşa că de ce să-l folosim? În locul lui mai bine cântăm „fleru-i fler”, că pe-ăsta dacă nu-l ai nu mai prinzi în veci vreun post călduţ de la guvern!”.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare