HomeActualitateVin americanii!

Vin americanii!

Dacă undeva pe glob se agită două grupuri, ori un guvern se află-n impas, americanii simt că este de datoria lor să intervină. Istoria lor e presărată cu acțiuni polițienești de menținere a păcii și cumva mă și-ntrebam curios „când vor ajunge americanii și pe la noi, să instaureze pacea și democrația?”.

 De ceva ani se tot chinuiesc să-i păciuiască pe cei din Orient, dar observ că, indiferent cât petrol plimbă și resurse omenești consumă, tot nu-i scot din „sălbăticie”. Secretul tot ei îl au, însă nu-și dau seama că pot face o treabă mai rapidă instaurând liniștea și obezitatea între talibani cu un fast-food și-un mall. Acum au pus ochii pe noi, doi congresmeni americani discutând cu Hillary Clinton despre tensionata situație din România și cum e democrația în impas.

Parcă-i așteptam de mai mult timp pe americani să se sesizeze privind democrația din țară. N-au zis nimic de tradiționala bătaie conjugală, de copiii maltratați, etnici care visează țări verzi pe pereți ori baroni locali și băieți deștepți. Acum că Ponta și Crin dovedesc că-n timpul liber citesc pe-ntuneric revista lui Vadim Tudor, se simt invitați să participe la instaurarea democrației.

Da-i poftim, că românul, oricum, e primitor. Imediat ce-și vor instala taberele militare la marginea Parlamentului și Guvernului, se vor instala și tarabagiii cu produse la „3 lei” și fete care vor să vadă americanii. Cumva îi vom sufoca pe americani cu mercantilismul nostru și-n scurt timp se vor întoarce-n SUA unde vor ajunge să sărbătorească Mărțișorul și Boboteaza.

Îi mulțumesc din nou, pe această cale, lui Victor Ponta și Crin Antonescu, cei doi care-au reușit să schimbe complet percepția globală despre România. Subit nu mai suntem neam de cerșetori, hoți sau violatori, ci de-a dreptul dictatori. Străinii își vor schimba percepția despre noi și ne vor arăta cu degetul când vom vizita Parisul, Londra sau Milano: „Uite, dragă. Sunt români. Ăștia fac după cum îi duce capul. Și cică nu-i duce prea mult…”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare