HomeActualitateVoi ce-ați făcut ieri cu mâinile, labagiilor?

Voi ce-ați făcut ieri cu mâinile, labagiilor?

De-ar fi știut Ceaușescu ce ușor de mulțumit sunt tinerii, ca să nu le mai pese dacă trăiesc în comunism, capitalism, jumanfișism sau alte orânduiri, le-ar fi construit mall-uri în toate căminele culturale, le-ar fi tras multiplexuri cu filme americane de serie D prin toate cătunele și ar fi împânzit și țara cu fast-food-uri și șaormării. Căci tinerii, precum am putut vedea ieri, nici n-au nevoie de altceva.

Ei vor decât (cum ar zice un celebru clasic în viață) să se distreze, să bage la maț, să meargă pe combinații și, în general, să aibă cele mai bengoase aifoane, ca să-și pozeze farfuria cu potol și s-o pună pe Feisbuc, doar așa, să moară dujmanii de ciudă. De votat, nu-i interesează. Cum să se degradeze ei în asemenea hal încât să meargă la vot? Votul e, ca și munca, pentru fraieri și tractoare. Sau, și mai rău, pentru babalâcii ăia care se-nghesuie la 7 să bage buletine-n urnă. Dar ce, ei sunt babalâci? Ei sunt ditamai vlăjganii, tineri și ferice, care vor să se simță bine, nu să-și strice bunătate de duminică stând pe la cozi, cu buletinul în mână. Auzi, într-o zi atât de frumoasă ca aia de ieri, să piardă tinerii cinci minute ca să pună o ștampilă? Lasă, bă, că are cine pune ștampila în România? Și-n definitiv, degeaba votăm, zic ei, că tot ăia ies și, dacă nu ies ăia, ies ăialalți și tot ne fură.

Deși mulți n-au auzit în viața lor de Miorița, reprezentanții tinerelor generații reproduc întocmai modelul mioritic. Văd că-n jurul stânii numite România s-au strâns ciobani străini, ascuțindu-și brișca, dar ei niciun gând n-au să se apere. Nu le pasă cine vrea să le dea în cap, pentru că ei ȘTIU apriori că oricum o să le dea, deci de ce să se mai opună? ”Toți e la fel, n-ai pe cine vota”, a fost laitmotivul agramat pe care, dacă ai fi întrebat, la întâmplare, pe oricare dintre junii ce umpluseră ieri mallurile și parcurile din România, l-ai fi auzit. Nu i-a impresionat nici măcar gestul unui buzoian fără mâini, care a venit să-și facă datoria de cetățean și a introdus cu gura buletinele de vot. Păi de-aia au ei mâini, ca să voteze cu ele?

Ceea ce nu știu junii e că ”nu e toți la fel”. Că unii, întâmplător tocmai lupii care s-au întors azi la butoane în stână, sunt mult mai lacomi decât ceilalți. Și o să le simtă colții prin portofele cât de curând. Pentru că trebuie mărite salariile, trebuie mai dați niște firfirei în plus la pensii și, mai ales, trebuie recuperat anul pierdut de când Ponta a renunțat la putere. Păi câți bani n-ar fi umflat baronii locali, managerii de spitale și ceilalți șmecheri din sistem, în anul ăsta? Ei, uite că acum au ocazia să-i umfle, să fure cât au furat și mai mult decât atât.

Dar tinerilor nu le pasă. Poate că o să le pese când o să vadă că n-au nici măcar unul din milionul de locuri de muncă promis de PSD, că iau o leafă de mizerie, că dau șpagă și la femeia de serviciu, că tot câte trei în pat, la spital, o să stea internați, când o vrea Vrăbi încă un set de cercei, că tot cu tramvaiul sau, în cel mai fericit caz, cu bemeveul la mâna a patra luat din Germania o să meargă, în vreme ce feciorul lui Dragnea o să aibă nu doar limuzina, ci și autostrada lui proprie și personală. Sau poate n-o să le pese nici atunci. Poate sunt un neam de oi care nu behăie nici când sunt tăiate, darămite când sunt tunse la piele.

Bravos, tinerimea română, halal să-ți fie! I-ai lăsat încă o dată pe pensionari și asistați să-ți decidă viitorul, iar pe tine te-a durut în cur de vot. Partea mai nasoală e că, dacă te-a durut în cur de vot, o să te doară în curând în cur și de rezultat. Pentru că, spre deosebire de Năstase și de Ponta, care erau niște delicați, macho-man-ul mustăcios din Teleorman n-o să folosească nicio alifie când o să-ți impleteze ditamai doctrina social-democrată până-n amigdale.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare