HomeActualitateVor referendum? Dați-le referendum!

Vor referendum? Dați-le referendum!

După ce părintele lor spiritual, eternul Ion Iliescu, a prigonit, în tinerețe, religia mai ceva decât Saul din Tars și nu i-a băgat nimeni faza lungă-n ochi, ca să-l transforme în creștin, după ce au curvăsărit mai ceva decât Maria Magdalena, fără să renunțe însă, ca aceasta, la cea mai veche meserie din lume, pesediștii s-au trezit, brusc, orbiți de credință ca pe drumul Damascului. S-au trezit că sunt ortodocși cu ștate vechi, că se-nchină la icoane, că pupă poala popii și fac alte asemenea gesturi de mare angajament, pe partea teologică. Orice om cu scaun la cap și-ar pune întrebări legate de această convertire de-a dreptul miraculoasă, dar nefericirea e că printre votanții PSD nu se află prea mulți cu scaun la cap, ci, ca să-l parafrazăm pe ilustrul moralist Sorin Ovidiu Vântu, cel mult ”cu scaun în creier”, dacă înțelegeți ce vreau să spun.

Când îi auzi pe liderii PSD cu câtă înfocare au preluat mesajul ”Coaliției pentru Familie”, privind familia tradițonală, mai că-ți vine să crezi că ai de-a face cu un grup de puritani, din ăia de respectau preceptele biblice până la ultima virgulă. Când îl auzi pe unul ca Ponta lăudându-se cât e el de ortodox, nici nu-ți vine să crezi că, de fapt, e un ciorditor de ultimă speță, care a încălcat mai toate cele zece porunci și ar fi încălcat el și mai multe, dar ”Să nu plagiezi” nu scria nicăieri în Sfânta Evanghelie. Nici nu-ți vine să crezi că e unul care și-a lăsat copilul mic și nevasta juruită în fața lui Dumnezeu, ca să se refugieze în brațele lascive ale Dacianei și sub poala socrului Ilie Sârbu, mare grangure în PSD. Iar când îl vezi pe unul ca Dragnea bătându-se în piept cu cheia de 18 cât e el de fanatic religios, pentru nimic în lume n-ai crede că tocmai s-a lepădat de Bombonica și promovează intens cele mai tinerele și mai aprinse de patimă mistică prospături din Partid. Nu mai zic de un alt mare prieten al lor, Călin Popescu-Tăriceanu, care iubește atât de mult familia creștină încât a avut, până acum, vreo cinci familii din astea și, după cum el însuși se laudă, e ”încă în putere”, deci sunt toate șansele să mai aibă măcar vreo două până la ultima erecție.

După ce toată viața lor au avut un comportament ce numai creștinesc nu se poate numi, acum curvele astea politice, care și-au schimbat partidele și ideologiile cum își schimbă panaramele de pe Centură chiloții – adică rar, dar de tot – vor să ne convingă că au devenit mironosițe, că i-au lăsat pe Marx&Engels și s-au unit cu Hristos. La cum decurge votul în Parlament, e clar că inițiativa organizării unui referendum privind familia tradițională va fi votată și că, pe 11 decembrie, vom avea de ales nu doar noii parlamentari, ci și cine pe cine trebuie să babardează într-o gospodărie românească. Problema este însă că, de fapt, pe pesediști îi doare fix în cur de familia tradițională, creștină și ortodoxă. Ei fac acest referendum ca să fie siguri că, astfel, agață și aduc la vot cât mai mulți alegători, care în mod normal n-ar fi dat pe acolo. Prezentându-se drept unicul salvator al românismului, al ortodoxiei, împotriva nicușordanilor, clotidelor și julienilor vânzători de țară, penalul Dragnea reușește o lovitură vicleană, dar care s-ar putea să aibă și efecte adverse. Pentru că, pe de o parte, el va coaliza la vot toți conservatorii, pupătorii de moaște, dacopații și alți asemenea șturlubatici, dar pe de alta ar putea declanșa o contrareacție din partea tinerilor care de obicei nu vin la vot, dar care, în fața acestui tăvălug de falsă evlavie, ar putea să vină, ca să-i articuleze ayatollahului pesedist o scatoalcă peste ceafa aia groasă de teleormănean. Pentru că în PSD există bunul obicei de a nu reține nimic din greșelile trecutului, Dragnea ar putea repeta gafa lui Ponta, iar ”mândria de a fi român și fanatic religios” ar putea scoate la vot nu doar câțiva enoriași în plus, ci și un milion de tineri indignați, deciși să le dea acestor comuniști deghizați în ortodocși o lecție mai ceva ca-n decembrie 2014.

Acum, dacă liberalii ar avea creier în cap și nu tărâțe, ar trebui să spună așa: ”Vreți referendum? Păi atunci hai să-l facem!”. Doar că, la întrebarea aia cu ”Nu-i așa că nu vreți ca familia să fie compusă din tata Ion și mama Vasile?” ar mai trebui adăugate și alte întrebări. Că foaia de hârtie e mare și e păcat să tăiem atâția copaci pentru o singură întrebare. Să se mai adauge, zic, pe foaia de referendum, întrebări ca ”Sunteți de acord ca politicienii care oferă pomeni electorale să facă pușcărie pentru dare de mită?”. Sau: ”Sunteți de acord ca tuturor corupților dovediți, care au devenit miliardari, deși au leafă de bugetari, să li se confiște averea?”.  Sau, și mai clar: ”Sunteți de acord ca un politician condamnat penal să nu mai aibă dreptul să candideze?”. Asemenea întrebări ar trebui să se afle pe foaia de referendum. Pentru că, dacă ne pasă de viitorul familiei tradiționale, ar trebui să ne pese și de viitorul nostru și al copiilor noștri. Și cum poți să stai liniștit, cum poți să te știi pe tine sau pe copiii tăi în siguranță, atunci când în fruntea țării ajunge un languros cuplu de bărbați virili ca Dragnea și Tăriceanu, care abia așteaptă să ne fută pe toți?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare