Vrem carnea de sub șa și ceasurile înapoi!

de Spartakus , 12 martie 2015
Recuperarea datoriilor istorice de la vandali și pecenegi, o datorie istorică a guvernului Ponta

Confruntați cu o criză teribilă a datoriilor externe, după ce au au băut, au mâncat, ba au mai și spart farfuriile și paharele, grecii au descoperit, mai zilele trecute, că nu ei sunt buni de plată, ci chiar patronul restaurantului ”La păpica moca”, la care chefuiesc de când au intrat în UE și care este, bineînțeles, neamț. Lui îi cer acum fix 168 miliarde de euro despăgubiri istorice. A fost nevoie să vină la putere niște comuniști adevărați pentru ca grecii să-și dea seama că, atunci când ai datorii, ideal nu e să ți le plătești, ci să-i acuzi pe creditori că ți-ar fi datori.

Grecia e în colaps, dar nici România nu se simte prea bine și de aceea n-ar fi rău ca guvernul de la București să înceapă și el să dezgroape morții, nu de alta, dar știm că la asta se pricepe de minune – s-a văzut deja la referendum și la alegeri. Și, la drept vorbind,  dacă ne uităm în urmă, vedem că noi avem mai mulți bani de recuperat decât grecii. Să o luăm metodic:

- de la Iran avem de recuperat vreo 5 miliarde de euro, reprezentând taxa pe pod de vase, peste Dunăre, pentru uriașa armată persană a numitului Darius.

- de la Grecia sau Macedonia – să se înțeleagă între ele, nu ne interesează – avem de luat vreo 10 miliarde de euro, reprezentând contravaloarea spicelor de grâu culcate cu sulițele la pământ de falanga lui Alexandru cel Mare.

- de la Italia, avem de luat peste 100 de miliarde de euro, reprezentând contravaloarea aurului din Apuseni și pagubele provocate cetăților dacice care altfel ar fi rezistat și la cutremur.

- de la pecenegi, huni, vizigoți, ostrogoți, vandali etc, etc, avem de recuperat peste 50 de miliarde de euro. O comisie de experți condusă personal de premierul Ponta ar trebui să încerce cumva să dea de urma datornicilor.

- de la Ungaria avem de luat 50 de miliarde de euro, reprezentând contravaloarea cărnii de sub șa pe care ungurii au luat-o din Ardeal fără s-o plătească.

- de la Turcia avem de luat peste 300 de miliarde de euro, reprezentând contravaloarea tributului, a băieților care s-au făcut ieniceri în loc să rămână să asculte manele la ei acasă și a fetelor care au ajuns în harem, în loc să ajungă pe webchat.

- de la Rusia avem de luat peste 500 de miliarde de euro, reprezentând contravaloarea grânelor, oțelului, petrolului, gazelor naturale furate de ruși după război, precum și a ceasurilor, paltoanelor și altor obiecte de uz casnic ciordite, de asemenea, de Armata Roșie.

La un calcul simplu, vedem că dacă vom recupera aceste datorii istorice, în România nu va trebui să mai muncească nimeni nu doar câțiva ani, cum n-au muncit grecii, ci toată istoria. În caz contrar, ar trebui să apelăm și noi la șantaj, ca grecii. E drept că noi nu avem teroriști sau militanți ai Statului Islamic prin țară, așa că va trebui să recurgem la ce avem, aruncând peste granițe câteva milioane de recuperatori de portofele și ceasuri. Și să mai spună cineva, când va vedea că aici nu muncește nimeni, nu mai fură nimeni, dar toți o duc ca-n sânul lui Avraam, că România nu-i pământul ales!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • vasile

  14 septembrie 2015 19:28

  EI,VICTORAS,cand e gata MOSCHEIA ,ca vin miile de imigranti si n-au unde -si pune covorasul !?

  raspunde comentariului
 • terente

  13 martie 2015 19:18

  S-a hotărât, congresul PSD va avea loc în toamnă la Rahova.Nu mai poți dormi dle, te omoară curiozitatea să vezi cu cine începe ziua următoare DNA-ul.

  raspunde comentariului
 • adi

  12 martie 2015 12:38

  De ce, ca sa aiba ce fura politicienii?

  raspunde comentariului
 • profesorul

  12 martie 2015 8:47

  N-ati terminat lista! De la americani trebuie recuperati banii pentru calatoria inapoi a romanilor care s-au dus sa faca 1000 de parai si sa revina sa cumpere si sa cultive barabule de la chinezi banii pentru marfurile de unica folosinta vandute prin targurile traditionale precum cel de la Negreni de la francezi cocoseii pe care i-au emanat si care au ajuns tot la ei, pe filiera conturilor secrete ale lui tanti Secu de la canadieni securile si joagarele cu care s-a taiat padurea de catre romanii de bine ca nu i-au dotat cu drujbe la sosire. Ce mai cred ca avem de recuperat cate ceva si de la pinguinii din Antarctica, ca prea l-au tinut mult prin in mrejele lor pe Emil Racovita.

  raspunde comentariului
+