HomeActualitateZece măsuri pe care ar putea să le ia...

Zece măsuri pe care ar putea să le ia UE împotriva Rusiei

Cum alegătorul britanic sau cel german este la fel de interesat de soarta Ucrainei ca Vanghelie de ultima carte a lui Pleșu, e clar că liderii politici europeni au la dispoziție un set extrem de limitat de măsuri împotriva țarului Putin. Există totuși câteva metode prin care Europa ar putea să pună presiune pe Rusia, fără ca giganții continentului să rămână fără gaze naturale și politicienii europeni fără voturi. Iată doar câteva:

  1. Modelul clasic european de diplomație: o scrisoare nervoasă, în urma căreia nu se schimbă nimic, după care miniștri de externe ai UE vor scrie o scrisoare un pic mai nervoasă ca prima, în urma căreia iar nu se schimbă nimic. Repetă ad infinitum.
  2. David Cameron, Angela Merkel și François Hollande vor face cu schimbul, dându-i telefoane anonime nocturne lui Putin, pretizând că vor să comande o pizza și au greșit numărul.
  3. Trimisul special la ONU al Rusiei se va trezi cu o pernă care scoate sunete de bășini pe scaun, în timpul dezbaterilor pe tema Ucrainei.
  4. Umoriștii din Franța o să renunțe o vreme la glumele cu țigani români, înlocuindu-le cu mișto-uri la fel de ieftine despre oligarhii ruși.
  5. La următoarea întâlnire bilaterală între Putin și Merkel, președintelui Rusiei i se va pune praf laxativ în cafea.
  6. Membrii Dumei de Stat rusești nu vor mai avea acces în Disneyland Paris.
  7. Canalele porno franțuzești vor transmite în Rusia numai filme cu homosexuali și lesbiene.
  8. Drumurile care duc de la aeroporturile europene la băncile în care oligarhii ruși își țin miliardele de euro vor fi echipate cu limitatoare de viteză la fiecare sută de metri.
  9. Drept pedeapsă pentru tonul său agresiv, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, se va întâlni de-acum încolo doar cu Titus Corlățean din partea UE, ca să moară de plictiseală.
  10. Putin va primi, săptămânal, pachete pline cu cea mai puturoasă brânză franțuzească pe care ne-o putem imagina.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare