HomeActualitateUnirea cu Basarabia: zece motive atipice pentru

Unirea cu Basarabia: zece motive atipice pentru

Zilele astea, când se vorbește despre unirea cu Republica Moldova, auzim tot felul de cuvinte ca „neam strămoșesc”, „națiunea română” și alte prostii inventate în secolul al XVII-lea care n-au nicio legătură cu realitatea, dar de care era nevoie ca niște băieți deștepți să-și numească moșiile „țară”. Pe mine nu mă impresionează argumentele astea și bănuiesc că nu sunt singurul, așa că vă ofer o listă alternativă de motive pentru care unirea cu Basarabia ar fi o treabă bună.

  1. Voronin versus Vadim în orice emisiune televizată. Eventual la Antena 3, ca să se înjure liniștiți, fără frică de CNA.
  2. Bomboanele Bucuria. Belgienii sau elvețienii nu-s capabili să facă „Lapte de pasăre”.
  3. Înjurăturile de mamă nu sunt tolerate în Republica Moldova cu aceeași nonșalanță ca la noi, deci Mircea Badea ar fi bătut de rakeți după fiecare emisiune. Ceea ce ar fi un serviciu public.
  4. Că tot vorbim de mame, Fuego a fost declarat „artistul poporului” în Republica Moldova. Aș vrea să-l văd pe Alex Velea cum își adaptează boomșakalakaleza pentru Chișinău.
  5. Următoarele trupe muzicale moldovenești devin brusc românești: Alternosfera, Zdob și Zdub, Pavel Stratan și orchestra lui Nicolae Botgros.
  6. Județul Vaslui n-ar fi mai cel mai sărac din țară.
  7. Intrarea oficială în limba română a următoarelor cuvine extrem de amuzante: harbuz, pepenași, blea, zăvălit și multe altele.
  8. Pe lângă cuvintele acestea, vor mai intra toate înjurăturile din limba rusă preluate de frații noștri de peste Prut. Vom avea cel mai complex vocabular obscen din Europa.
  9. L-ar enerva rău pe Vladimir Putin.
  10. Ar exista un loc în România care se cheamă Găgăuzia. Băicoi, Măciuca și Mădulari, băgați-vă unghia-n gât.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare