HomeCopertiCoperta de luni, nr. 12 (18 – 24 martie):...

Coperta de luni, nr. 12 (18 – 24 martie): Farma animalelor

Te dor articulațiile? Ai un abcces dentar? Amigdalele iritate? O problemă la colon sau o candidoză care nu cedează la mușețel? Nu mai da banii pe medicamente! De ce să cumperi antibiotice, când poți să cumperi carne cu antibiotice și să „îmbini utilul cu plăcutul”? De ce să cumperi steroizi, când poți să cumperi carne de pui cu hormoni de creștere?

Academia Cațavencu te îndeamnă să te tratezi mâncând. Treci mâine pe la chioșcul de presă și află ce boli poți lecui cu carnea de curcan îndopat cu antibiotice.

Din paginile revistei:

Gheorghe Dinu: “Ştiu că domnul Preşedinte al României, Traian Basescu, a fost ataşat comercial la Anvers, şi, după ştiinţa mea, câteodată şi foarte rar, doar ambasadorii nu sunt şi ofiţeri acoperiţi!”

Recent, a luat fiinţă o formaţiune politică inedită: Alianţa pentru Lege şi Ordine, mai pe scurt ALO. Acronimul nu e întâmplător dacă ţinem cont de faptul că majoritatea membrilor fondatori au activat în structurile serviciilor secrete. Din dialogul purtat cu liderul ALO, domnul Gheorghe Dinu, vă veţi da, cu siguranţă, seama că aceasta va fi o mişcare politică serioasă, gata oricând să-i asculte pe români…

Reporterii AC au fost o zi la pușcărie.

“Am intrat nevinovat la Penitenciarul Rahova, cam ca toți deținuții de-acolo, dacă e să-i întrebi pe ei. Și, după o zi la bulău, mi-am dat seama că, dacă tot ai ajuns înăuntru și ai de zăbovit, e mai bine să fii pușcăriaș decât gardian

Dacă n-ai violat o babă și nu te aduce poliția de mână, e greu de intrat în Penitenciarul Rahova. Aproape la fel de greu ca ieșitul. Aprobări de la direcțiune, verificări de documente, filtre de securitate, scannere și, la fiecare pas, uși zăbrelite cu tot atâtea chei și cartele magnetice. Apoi, odată intrat, pricepi de ce-i zice pușcăriei „la răcoare” – e al naibii de frig. Partea nasoală e că înăuntru e foarte frig când e frig afară și exagerat de cald când e cald afară.”

În Ialomița, Usele + Pedele = Love(le)

Prăduirea banilor publici nu mai ține cont de mult de culoarea de partid: un primar PDL a declarat câștigătoare o asociere de firme sprijinite de ani de zile cu lucrări publice de actualul senator USL Darius-Bogdan Vâlcov, pentru o ofertă financiară dublă față de cea a concurenței.

Oferi puțin? Atunci te descalificăm! Simplu și cât se poate de clar. Procedeul s-a aplicat chiar de Ziua Femeii, atunci când primarul comunei ialomițene Roșiori, democrat-liberalul Nicu Cristea, a comunicat unuia dintre cei doi pețitori ai investiției de înființare a rețelei de apă din localitate că a fost descalificat, deși, din punct de vedere financiar, ceruse pe lucrare pe jumătate față de concurență! Mai exact 1.901.202,2 lei față de 3.887.585,88 lei, oferta asocierii de firme Plus Confort și ACETI, conform datelor oficiale trecute, negru pe alb, în procesul-verbal încheiat în data de 11 februarie anul curent.

Un pistol care n-a folosit la nimic

În România se fură ca-n codru (se fură și codrul însuși). După ce i-a fost spartă locuința, Alex. Ștefănescu și-a cumpărat un pistol ca să se apere de hoți. I-a așteptat mult timp și, când uitase de existența lor, a fost jefuit încă o dată. El însă n-a auzit nimic, fiind absorbit de citirea unei cărți. De unde și proverbul „ai carte, ai parte” (de diverse chestii).

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare