HomeCulturăBrigada Diverse, varianta americană

Brigada Diverse, varianta americană

Mă așteptam ca Globul de Aur pentru un serial de comedie să fie câștigat de „Parks and Recreation“ sau „Modern Family“. Da, au mai luat premii în trecut, dar anul ăsta nu păreau să aibă ceva competiție serioasă. Până la urmă, a câștigat „Brooklyn Nine-Nine“, un serial de care eu nu auzisem în viața mea. Când am văzut că în rolul principal Andy Samberg (îl știți din parodiile muzica excelente ale formației „The Lonely Island“ și de la Saturday Night Live), am crezut că e vreo încurajare din partea criticilor străini din State, care și-așa nu prea aveau de unde alege.

„Brooklyn Nine Nine“ este un sitcom despre o secție de poliție din New York plină de personaje care, în mod normal, nu prea ar avea ce căuta în forțele de ordine. Inițial, am crezut că voi asista la o înlănțuire de sketch-uri tip SNL, cu un Andy Samberg care să facă în principiu cam același lucru ca până acum. Ei bine, chapeau, maître Samberg, că asta ți-a ieșit foarte bine! E foarte interesant cum „Brooklyn Nine Nine“, față de alte seriale de același gen, nu se bazează pe un singur tip de umor. Într-un singur episod, vei fi distrat cu jocuri de limbaj deștepte, umor observațional de calitate, glume „random“ și tot felul de referințe pop-culturale amuzante.

Melanjul ăsta ar putea foarte ușor să nu meargă, dar personajele sunt îndeajuns de demente încât, în mod bizar, fac toată nebunia de pe ecran să fie coerentă. Clar punctele tari ale serialului sunt Andy Samberg însuși (a luat un Glob de Aur și pentru acest rol), care joacă un detectiv de geniu care se comportă ca un puști de 12 ani, și Andre Braugher, care-l interpretează pe șeful de secție al dracului de dur și disciplinat (și gay). Ambii reușesc să fie amuzanți, fără să întruchipeze un stereotip simplu, demn de „The Big Bang Theory“ sau alte bălării.

Personajele serialului mai și cresc, se mai dezvoltă, un lucru rar întâlnit în serialele de comedie, lucru care-mi dă mari speranțe pentru restul de episoade rămase în primul sezon, aflat în derulare pe televiziunile americane, dar și pe torrente, din fericire pentru noi. Nu credeam că aș mai putea fi surprins de un sitcom de peste ocean, dar de-abia aștept următorul episod din „Brooklyn Nine Nine“!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare