Când Gâdea și Badea pleacă să facă reportaje

de George Bonea , 25 mai 2016
Când Gâdea și Badea pleacă să facă reportaje

Nu, n-am să vă vorbesc despre cei doi agarici de la Antena 3, dar am să mă folosesc de ei pentru a vă spune câteva lucruri despre filmul „Special Correspondents”, o nouă bijuterie sinceră și amuzantă regizată și scrisă de comediantul Ricky Gervais.

O să încep prin a vă spune că filmul este cotat cu nota 5,8 pe IMDB. Dar dacă nu te duce capul să vezi un film decât dacă opțiunea ta e validată de IMDB-iști… e strict problema ta, e o țară liberă. În rest, pentru ceilalți, care văd filme nu neapărat pentru divertisment ieftin și efecte vizuale care să te arunce din scaun și din logică, „Special Correspondets” e un film care merită.

Povestea e simplă, imprevizibilă (așteptam de mult un film care să mă mai surprindă) și amuzantă. Nu amuzantă „haha”, ci amuzantă „aha”. E diferența aia subtilă pe care Gervais o face și în show-urile de stand-up.

Să ne imaginăm că Gâdea & Badea pleacă într-o zonă defavorizată pentru a face un reportaj bombă despre cum un grup paramilitary pune o țară cu botul pe labe. Și sunt luați ostatici. În cazul filmului, oamenii se adună și se solidarizează cu jurnaliștii. În realitate am trimite bani teroriștilor să-i țină mult și bine pe cei doi agarici.

Partea amuzantă apare când aflăm că, de fapt, cei doi jurnaliști n-au plecat niciodată din țară. Au mimat totul până au provocat o isterie națională. Cam ce face cuplul de la Antena 3 când își cumpără premiile alea din străinătate.

Filmul n-o să-ți placă dacă nu înțelegi sarcasmul și cinismul autorului, dar chiar și așa, nu-i de evitat. Apoi poți face parte din categoria asta superbă de oameni care se uită la filme de nota 5 pe IMDB și spun că sunt foarte bune. Asta înseamnă hipster.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • SNN night

  27 mai 2016 11:40

  cei doi licurici presteaza emisiuni nocturne pentru a-si pastra audienta americana

  raspunde comentariului
 • dorina

  26 mai 2016 15:19

  Original. O afacere originala ! Un produs original !Cautam de urgenta persoane serioase pentru colaborare pe Internet in timpul liber, cu castiguri din prima luna. Va rugam seriozitate! Pentru mai multe detalii, trimiteti mesaj pe adresa dorinacostea07gmail.com

  raspunde comentariului
+