HomeCulturăCe filme va mai interzice CNC-ul după „Nymph()maniac Vol....

Ce filme va mai interzice CNC-ul după „Nymph()maniac Vol. II”

Astăzi am aflat că există o comisie de rating în Centrul Național al Cinematografiei care este extrem de amuzantă, când nu e tragică. Asta-i comiția care decide ce filme au voie pe ecranul mare și ce filme se văd doar de pe torrente. Cel puțin până la ora publicării acestui articol, partea a doua din noul film al lui Lars von Trier, „Nymphomaniac”, în care este vorba de o nimfomană care face nimfomanii explicite, nu va rula în cinematografele românești. Pentru că poți să arați capete sfârtecate pe ecran, dar o partidă sănătoasă de sex e periculoasă pentru moralitate. Sau gen, chestii de-astea. Oricum, mi-am permis să compilez o listă de filme aproape de lansare care ar putea fi interzise de miliția moravurilor din CNC, ca să nu mai avem și alte surprize.

RoboCop – Un film foarte periculos pentru cultura noastră balcanică, care nu poate fi vizionat nici măcar de majori – e despre un polițist care NU ia șpagă. Păi, vreți să ni se dilueze identitatea națională?

Noah – E o blasfemie pentru ortodcsiștii din CNC ca Noe să fie interpretat de Russell Crowe, când putea fi făcut mult mai bine de Sergiu Nicolaescu. Interzis!

Captain America: The Winter Soldier – Acesta nu va fi scos de pe ecran, dar va apărea cu niște modificări operate chiar de CNC: Căpitanul America va fi îmbrăcat în tricolor, pe scut va avea stema României, iar toate replicile sale au fost înlocuite cu „Da, să trăiți!”. Toate.

Jeune et jolie – Cum adică prostituatele fac sex și de plăcere? Așa ceva nu-i creștinesc!

Godzilla – Nu contează câte orașe distruge, câți mii de oameni omoară cu coada, ci singurul lucru important pentru CNC este dacă i se vede sau nu penisul monstrului. Dacă e așa, afară din cinematografele noastre sacrosancte!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare