Ce se poartă anul ăsta? Haine.

de George Bonea , 27 martie 2013
bucharest style

Pe când România era altoită bine de Olanda, și milioane de români se întrebau de ce n-au făcut altceva în alea 90 de minute, eu aflam care-s tendințele-n modă anul acesta. Cel puțin asta cred că am aflat. Și ca să nu par din afara peisajului monden, m-am recomandat din partea publicației de fashion „Academoa Cațavenque”.

Prezent la marcarea împlinirii a trei ani a blogului , am aflat că-s la modă hainele. În detalii tehnice n-am să intru pentru că, evident, nu mă pricep, personal fiind adeptul stilului „ce-i pe mine și nu pute”, dar mi-au plăcut creațiile Sandrei Galan cum au dat pe fetele care fug de șaormă ca Dracul de tămâie. Curios că nicio rochiță, fustiță, bluziță din prezentare n-avea ținte sau paiete, spre deosebire de majoritatea spectatoarele care radiau și perturbau semnalele la telefon. Oare anul ăsta nu se mai poartă „punk”?

N-a avut Discovery Chanel inspirația de a face un documentar despre o prezentare de modă că sigur găseau specii noi. Precum femeia cu picioarele-n V, mersul cocoșat și bălăngănit, senzuală ca o egretă șchioapă. De cele mai multe ori e și manechin. Mai sunt divele, botoase și sictirite, nebăgate-n seamă și singure la masă de atâta stătut. Câte unele și-au pus bare de Dacia 1100 la gât pentru mai multă strălucire. Iar altele parcă suferă de o boală gravă de plămâni pentru că tușesc constant. Ori le place să-și bărfească suratele cu mâna la gură. Delicatul semn al unui obicei strămoșesc.

În cele din urmă, ca pentru orice pișcotar, totul a decurs conform planului: mâncare este, băutură este, femei este, lucru care dă un plus de prestanță atunci când bagi brioșe-n traista de rafie „să duci și acasă la o bunică bolnavă”. Pensionari și fripturiști, să vă faceți fashioniști!

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+