Cei 12 apostoli ai Eurovision-ului românesc

de Marcel Viorel , 12 februarie 2016
Cei 12 apostoli ai Eurovision-ului românesc

 Juriul ăla format din somități muzicale de care n-a auzit nimeni a tras linie și-a hotărât care sunt cele 12 piese intrate în bătălia pentru votul românilor. S-au înscris vreo 70 de melodii, dar nu vom ști niciodată cum au fost ceilalți din moment ce suntem nevoiți să votăm doar dintre cei 12. Dar mergem pe încredere știind că-n TVR nu se fac mânării, manțucării și treburi de mântuială.

  Acestea fiind zise, o scurtă analiză a fiecărei piese acceptate:

 

1.     Florena - Behind the shadows 

 

 

Parcă-i o Adelle, dar fără c*aie. Piesa n-are energie, dar pare corectă și sinceră. Simplă, versuri triste și “oăăăăăă”-uri multe. Nu știu cum arată Florena, dar dacă n-are barbă, cocoșel, ori cel mult început de chelie n-avem șanse să câștigăm cu piesa asta.

 

2.     Hayley Evetts - Brand new day 

 

Piesa are ceva din Beatles… sau anii ’60. Pare cumva furată/împrumutată de undeva din istorie. ABBA? E simpatică precum muzica ascultată de copiii de grădiniță. Ascultând piesa asta îmi vine să apuc de mâini un copil cu sindromul Down și să dansăm stupid într-un lan de floarea soarelui.

 

3.     Jukebox - Come on everybody 

 

Poate a plecat Jukebox de la Cronica Cârcotașilor, dar Cronica n-a plecat din Jukebox. Adică au păstrat genul ăla de umor, cu romgleză. Serios, refrenul spune “Come on everybody/ Everybody hai la joc!”. Ce o să înțeleagă străinul din asta nu știu, dar măcar are ritm săltăreț de sârbă rock. Oricum, pentru un străin pare genul de piesă prin care-l înjuri: “big mare turist. Put your car în piz*a mă-tii!”.

 

4.     Vanotek feat. The Code & Georgian - I’m coming home 

 

În primele 10 secunde zice de mă-sa. Clar, melodrama tehno-dance. E bună pentru copiii de căpșunari care cheltuie sutele de euro trimise de părinți prin cluburile de fițe. Nu știu europenii d-astea.

 

5.     Irina Popa - Lasă-mă, eu te las 

 

Nu știu cine-i Irina Popa și am ascultat piesele fără să văd dacă artiștii sunt sexy, grași, chiori, dar piesa asta nu-i de Eurovision cum Irina Loghin nu-i de RockFest. E atât de tristă și atât de radio-românească. Pare genul de piesă pe care o bagă Buzdugan la Radio Zu, ca să plângi după ce ți-a furat glumele.

 

6.     Dream Walkers - Let it shine 

 

Începe cu un pian și versuri despre vise și curajul interior… gata! Nu. Ce-i ăsta? Un alt imn pentru gay?

 

7.     Ovidiu Anton - Moment of silence 

 

Același rahat ca la Dream Walkers. Doar că o voce mai groasă și mici influențe de rock supărat. Dar nu. E un rock atât de bășit, scuzați metafora, încât nici cei mai blazați și triști rockeri motoriști n-ar asculta așa ceva.

 

8.     Andra Olteanu - Nai Nai 

 

 

Începe ca o manea-dance. Și apoi continuă ca o piesă ordinară de radio. Cum a ajuns fătuca asta aici? Zic fătucă pentru că după voce și versuri pare că are 16 ani. Doamne ce versuri. “oricât de departe putem fi aproape”. Profund… profundul clasamentului.

 

9.     Mihai Băjinaru - Never too late 

 

Când vor învăța românii că piesele triste sunt câștigătoare doar dacă ai ceva mai mult în spate. Show, poveste, emoție. Să cânți labe triste despre “perfect love” n-o să aducă Eurovisionul în România pentru că, spre deosebire de casnicele de la noi, tănticile din Europa sunt mai emancipate.

 

10. M I H A I – Paradisio 

 

Dacă nu merge cu videoclipul la concurs se duce degeaba. E singura noastră șansă. Europenii ar vota din drag față de munca unor copii nemâncați și cu handicap fizic sever.

 

11. Xandra – Superhuman 

 

Pian…. Nu iar… Același mesaj ca și al celorlalți bacovieni pe Xanax de mai sus… Superfrecție.

 

12. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ - The Voice  

 

Dacă vă spun că-i același rahat ca alte 5-6 piese mă credeți? Scoateți lamele. Curentul emo revine.

 

În concluzie situația e tristă. Printre jurații români de la Eurovision. Cred că au chelit toți și au rămas impotenți astfel nu înțeleg de ce 70-80% din piesele acceptate sunt atât de triste sau fals-încurajatoare. O să fie greu la vot. Retrăim din nou momentul Iliescu-Vadim.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Neagu Mircea

  22 februarie 2016 0:04

  De 4 Luni de cand Mama Mea a MURIT , nici un Ajutor Social , Nimic ! Eu n-am Primit ! Si se Zice ca e Bine , Cand Somacul de Foame Suna A Gol ! Si Zice ca e Bine , ca sa Mergem la Votare sa-i Votam , dar cand Mama lor v-a Muri , cum v-a Fi ? Tot Asa de Fericiti ca Mine , Ei v-or Fi ? Ca se Zice ca sa-i Moara Capra Vecinului ? Oare e Capra , sau Altceva , mai Aproape ? Ei Atunci sa vezi cum Gandesc si ei ca Mine ! Cand Mama Mea e Decedata de 4 Luni si Nimanui nu-i Pasa de Viata ta daca esti Sarac , Ti-e Foame , , sau si mai Rau , o iei Razna ! Normal ! Cand Nimanui Nu-i Pasa de Viata Ta ! Daca Brancusi ar mai Trai Astazi , ar fi mai Sarac , ca pe Vremea lui Constantin Brancusi ! O Singura Sansa ar fi de Cautat de Mancare prin Lacuri , ca Mancare nici prin Gunoaie nu mai exista ! Nici Conserve de Morcov Expirati , Nimic ! Dupa aceea se Vrea sa ajute Saracii doar cu Vorbe , dar in Rest Cu Nimic ! Nu Ajuta Saracii Nici cu Ajutor Social Nici cu Ajutor de Inmormantare , pentru cei in Viata si Saraci , ca sa Manance Bine Acum , ca sa Ajunga si pe Lumea ai-Lalta ! Satui in Rai ! Ca aici pe Pamant cu Saracia e cam Iad ! Deci , Iadul e p Terra , la Noi , Nu in Rai ! Deja , a cam inceput sa Scartie de 3 Ori Mobila in urma cu un Minut ! Oare Ce Noapte v-a Fi Aceasta ? ca parca ar fi fost cateva Cutremure usoare pana intr-un Grad Richter , sau mai putin . Oare dece sunt eu nervos Astazi ? Probabil eu sunt Nervos , de Prost ! Ca daca eu eram Destept , nu Sufeream de Saracie de Foame si de Disperare pentru un Viitor Nesigur si Cu Stressul in Stomac ! Oare ce e Sigur in Viitor ? Cam Nimic ! Cand Omul Traieste in Saracie ! Dar Ceva e Sigur in Viitor ! Saracia , si Viata de Apoi , care nu o poate , sa i-o i-a Nimeni Altui Om ! Ca Nimeni nu are Nevoie de Viata de Apoi , cand Are , pe Viata de Astazi , dar nu e Singur , Sarac si Amarat si in Varsta , ca la Omul Singur Nici Bucatarul nu Vine ! De aceea Omul Singur , Trebuie sa-si Bage Singur Morcovul , la Fiert in Oala ! Dupa aceea , Alte Legume , de Bagat in Oala ! Pofta Buna Imaginara ! , Ca in Realitate , Nimic !

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  19 februarie 2016 21:25

  In Amintirea Mamei Mele Neagu Eugenia 83 de Ani , si a lui Constantin Brancusi , Astazi 19 Februarie 2016 , la Aniversarea , a 140 de Ani , de la Nasterea lui Constantin Brancusi , Eu Zic , Je suis , Brancusi !

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  18 februarie 2016 22:35

  Pai , cand ma Gandesc Io , la Defaimare , adica , Mama Mea Neagu Eugenia , 83 de Ani , se afla la Cimitirul Pantelimon 2 , din Bucuresti , dupa data de 16 Noiembrie 2015 , ca nu mai este in Viata , adica este Defaimare , si Cand ma Gandesc eu la Opera de Arta a lui Constantin Brancusi , adica ,, Cumintenia Pamantului '' , adica are Pret Mare de 3 Milioane de Euro , ce Faima Mare Are Opera de Arta , si ce Defaimare are Mama mea Neagu Eugenia , ca nu mai este in Viata ! Oare Mama Mea nu Poate Invia din Pamant ? Ca ma Gandesc Eu , la Cumintenia Pamantului , adica Mama Mea Mereu Cuminte in Pamant si sa nu Invie Macar Niciodata ? Macar sa fie asa ca o Sfanta ? Dupa aceea vine ,, Masa Tacerii '' , adica , la Masa Toata Lumea Tace , deoarece , Probabil , la Masa , este Meditatie Transcedentala , adica se Discuta in Gand , cu cei din Rai , iar la Masa , probabil , se Serveste Cumva , Vre-o Pomana? Dupa Accea , Vine Coloana Infinitului , ce se Discuta Asa , de la Suflet la Suflet , cu cei din Rai cu cei de pe aici , de pe Pamant ? Sau ma apropii de Filozofie , Greu de Explicat , intalnire de Gradul 3 ? Eu Sufletele Adormite si Sufletele din Rai ? Mereu Calatoare prin Univers ? Dupa , aceea , Vine si Poarta Sarutului , ce se Trece Dincolo , Aici , si Dincolo in Meditatie Transcedentala Ce se Saruta Imaginar , Sufletele din Rai ? Poate ca da , dar de Sfantul Valentin , Mamei Mele eu i-am Spus Mami Te Iubesc ! Cateodata , m-am pus in Situatia Mamei Mele , care este Decedata , si se afla acolo Jos in Mormant . Oare Ce Simte Mama Mea acolo Jos in Pamant ? Oare ce Simte Pielea Mamei Mele Acolo Jos in Mormant ? Sunt Intrebari , Greu de Explicat , dar eu o Iubesc , pe Mama mea asa de Mult , incat si Suferintele din Mormant , parca ma fac sa fiu Transpus in locul celui Decedat , iar Toate Suferintele Celui Decedat , sa le Simt eu pe Pielea Mea , acum , Cat Sunt in Viata , dar Probabil , Mama Mea Decedata , Nu mai poate Spune Nimic , doar Atomii de pe Piele sa Poata Iesi la Suprafata prin Pamant si sa se duca Sus in Univers , pentru a se Uni , probabil , cu Alti Atomi Necunoscuta , iar in Viitor Probabil , sa Existe Cumva Vre-o Amintire Imaginara , ca Viitoarele Vieti in Univers , au avut Cumva Inrudiri , cu Mama Mea , iar Cumva in Viitor Probabil , Cineva din Univers v-a Visa asta , sau poate ca o Viitoare Poveste de Film , al Domnului Steven Spielberg , sau al Domnului , George Lucas , Pasionati de SF , sau poate Cine Stie ? Realitati Viitoare ? Nu Stiu ! Am Mers Prea Departe Cu Paranormalul , poate ca cu Paranormalul , la Puterea a 2-a , dincolo in Alt Univers , Cand Probabil , in Viitor peste Miliarde si Miliarde de Ani Lumina Atomii Mamei Mele v-or Avea Faima , in Alti Oameni ? Probabil , totusi , spre Posibil ! Atomii , de tot Felul Circula Liber Prin Univers ! Doar Saracia Mea de Viata , este de Sine Statatoare ! Ca asa-i in Viata !

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  17 februarie 2016 18:52

  Punk-Fleck ,Sau , Defaimarea Scriitorului ,Sau , Defaimarea Mamei Mele , Neagu Eugenia , ca a Murit la doar 83 de Ani , iar eu am Vrut sa Traiasca mai Mult de 100 de Ani !Pai , Prea Bine , Stimate Domn ,Eu cu Faima mea de Scriitor ,In Lumea asta Mare ,Eu de Faima , sa habar-n-am ?Cand in Cafeneaua aia Mare ,Iar la Masa un Zicator ,Tot in Gura aia Mare ,Eu , mi-s Mare Scriitor !Si cu Jintz , ceilalti Meseni ,De la Masa aia Mare ,Se tot Mai , si Mai-ntrebau ,Da si asta , Ce mai Zice ?Ca eu cam-prea nu-n-teleg !Ei ! Asta-i Ala , cu Faima Mare ,Ce tot Duce Sacul in Spinare ,Asa prin Toata Europa !De , se Uitara , Vecinii toti ,Ca el tot pe Brancusi il tot iubeste , in ale 28 Februarie ,Iar in Sac , el prin toata Europa , cara o Sculptura Mare ,Asa prin toata Europa !Ca de Faima , de a tot Cara in Carca Sacul , et tot nu se Scincheseste , de la munca indaratul ,Pentru ca , pentru el , Munca e ca un Rob , Gandeste ca un Rege , si Traieste , ca un ultim Amarat , in Saracie !Si inca si inca , mai Ceva ,Ieri 16 Februarie 2016 , eu pe Internet tot postam ,Fotografii , ale Mamei Mele , Neagu Eugenia ,Si deodata mi-a venit cheful , sa plec de Acasa asa hui , pentru ceva Cautari in domeniul , Personal ,Afara era foarte Cald , peste 23 de Grade Celsius , la Orele 1130 , trecute Fix ,Hainele fiind Spalate de Catre mine ,Cu o Zi Innainte , am plecat la Plimbare , cu un Trening , cu Mansetele de la Trening ridicate , pana mai sus de Glezna , se Vedea , un Ciorap Negru , si un Ciorap Bleomarin ,Nu a mai Schimbat Ciorapii , ca tot erau purtati prin Casa de Cateva Ore ,Pe Strazi , in Magazine , Lumea Cam Zambea la Mine , un Fel de a Zimbi !Adica am participat Involuntar , la Autodefaimare !Ampriceput Lucrul acesta , dar am trecut mai departe ,De aceasta Situatie , pentru ca eram prea ocupat !Astazi cu alte Haine Curate Spalate , la un Buzunar de la o Geaca din Material Textil , pe din-afara , Sus la Buzunar pe din-afara am atasat o Pereche de Ochelari din Plastic ,Deoarece , cautam o Pereche de Ochelari Ieftini ,De o Nuanta , la Culoare de Lentile , mai deschise la Culoare ,Astazi 17 Februarie 2016 , nu mai Radea Lumea de Mine !Ciudat ! Pai ieri , Imbracat Jerpelit Radea , Lumea de Mine .Dar la Geaca din Material Textil , la Buzunarul pe din Afara , de la Piept ,Pe Langa Fermoar , pe Mijloc are si ceva ca o Gaica cu o Capsa , Special Probabil,Pentru atasat , Ochelarii , de Soare Iarna !Ei Bine , Geaca a fost Realizata in Germania ,Iar o o Marfa de Calitate , se Vede in Inteligenta , Lucrului Bine Facut !Dar Trebuie si un Mic Spirit de Observatie , dece a fost atasata aceea Gaica pe din Afara ?La Buzunarul de la Piept ?Pentru Ochelarii de Soare !Iar mie Ochelari de Soare i-mi Trebuiesc , pentru a posta pe Internet sute de Fotografii !Mama e la Cimitir ,Dar eu sunt un Fan , al postarilor de Fotografii ,Cu Mama Mea Neagu Eugenia , 83 de Ani , de Varsta ,Pentru Ca ,Mami Te Iubesc ! Pentru Totdeauna !Si Doresc sa Ramai in Istorie Cu Ale Tale Fotografii , Dragi Mie !Mami Te Pup !

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  14 februarie 2016 12:41

  Rectificare Text ... iar Mama Mea , Neagu Eugenia , 83 de Ani , se afla , dupa Data de 16 Noiembrie 2015 , la Cimitirul Pantelimon 2 din Bucuresti , ...

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  14 februarie 2016 12:36

  Cu Ocazia Sfantului Valentin , de Astazi 14 Februarie 2016 , Adresez , un Calduros Mesaj , Mamei Mele Neagu Eugenia , de 83 de Ani , care se Afla intr-o Poza din 10 Martie 1997 , iar Sufletul se Afla in Rai , iar Mama Mea , Neagu Eugenia , 83 de Ani , se afla , dupa Data de 16 Noiembrie 2016 , la Cimitirul Pantelimon 2 din Bucuresti , dupa un Atac Vascular Cerebral Grav , in Data de 03 Noiembrie 2015 , si fiind Colega de Saloane cu Ceilalti Pacienti de la Spitalul de Urgenta , Floreasca din Bucuresti , si care au fost , pe la Colectiv . Din Pacate acum Trebuie sa Vorbim doar cu Fotografiile , cu Voce Tare , ca Poate ne-o v-a Auzi , Spiritele din Univers , poate or fi pe Undeva prin Rai , pe o Cale Atat de Lunga , Si sa-i Spunem Pozei Mamei Mele Neagu Eugenia , Scaldata in Razele de Soare Mami te Iubesc ! Fiind alaturi de Poza Mamei Mele Neagu Eugenia , si o Inima de Plush , pe care Scrie , i Love You ! Si cu un Ursulet , pe Inima de Plush , in care mi-aduce Aminte Mie , de Concediul de Odihna din Luna August 2014 , cand am fost eu cu Mama mea Neagu Eugenia la Varsta de 82 de Ani , cu Telecabina pana la Cota 2000 , si i-am facut eu Poze , iar de Anul Trecut , in 2015 am pus eu Pozele si pe Internet , pentru a Ramane , Ceva Amintire de la Mama Mea , Neagu Eugenia . Dar i-mi vine mie sa-mi dau eu Singur Pumni in Capul meu , pentru ca , eu nu am Inregistrat si Vocea Mamei Mele cand Era in Viata ! Acum i-mi pare mie asa de Rau si sunt Trist si Amarat ca Mama mea Neagu Eugenia nu mai este printre noi Oamenii ! Stau cate-odata si pierd Noptile de Nesomn , pentru a Posta Poze cu Mama Mea ! Si-mi place sa pierd Noptile si sa nu Dorm , si sa ma uit eu la Pozele Mamei Mele , Neagu Eugenia ! Eu sunt cam rupt de Realitate si Traiesc in Universuri Paralele si-mi Inchipui ca eu sunt cu Mama Mea , Neagu Eugenia . Dar cand i-mi revin din Aceasta Stare de Inconstienta , si devin un pic Constient de Pozele Mamei Mele Neagu Eugenia , de pe Internet , si cand Vad Pozele , sunt pur si simplu Paralizat , intr-o Stare de Schock , si simt ca eu nu pot face Nimic ! Iar Pozele Mamei Mele Neagu Eugenia , parca I-mi Dicteaza , parca Pozele i-mi dau Ordin mie ce sa fac ? Este Dureros starea de Constienta ! Starea de Inconstienta este mai Maleabila ca nu ma face pe mine sa realizez , ca de fapt , Mama mea ...Mami te Iubesc ! Pentru Totdeauna ! Si-mi vine sa Plang , cand am Scis Aceasta Scrisoare Emotionanta ! Poate ca este o Scrisoare , de Literatura Universala in Viitor ! Asa simt eu ! Eu nu sunt Critic Literar ! Eu sunt Critic cu Viata ! Cam in Saracie , si la Limita in Prezent !

  raspunde comentariului
 • Stoian Gheorghe

  12 februarie 2016 17:39

  1=Ne vom face iar de rasul curcilor ! 2=Mai grav "tara arde, si baba se piaptan" !, cheltuiala inutila sunt necesari bani in invatamant si sanatate, in sistemul de protectie sociala, nu trebuie cheltuiti banii pe latraturi "muzica este ceea ce ne gadila placut urechile", nu ?.

  raspunde comentariului
+