Cine e Ovidiu Mihăilescu şi ce-a făcut în ultimii... douăzeci şi cinci de ani?

de Academia Caţavencu , 01 ianuarie 2015
Cine e Ovidiu Mihăilescu şi ce-a făcut în ultimii... douăzeci şi cinci de ani?

Pe scurt, Ovidiu Mihăilescu este un inginer de transporturi care n-a dorit să fure din CFR și după 20 de ani de job s-a hotărît să transforme un hobby in profesie. 

Cine e Ovidiu Mihăilescu şi ce-a făcut în ultimii… douăzeci şi cinci de ani?

Pe scurt, Ovidiu Mihăilescu este un inginer de transporturi care n-a dorit să fure din CFR și după 20 de ani de job s-a hotărît să transforme un hobby in profesie.Hm…ce-am făcut?Aș fi preferat să fac poduri, să muncesc pentru un tren care să fugă cu 300km /oră(prin țară nu din țară!) etc.Din păcate ne-am născut într-o curbă dublă istorică și după ce am avut"o țară de ingineri" acum ne-am transformat într-o țară de cântăreți… de hoți nu vorbim…încă! La concret am făcut muzică pentru suflet si meserie pentru întreținere.

De ce folk, când la modă e dance?

Folk pentru că prefer să fac o muzică pentru cap decât una pentru fund…Pentru că în folk se mai spune si adevărul..Pentru că folk vine de la folks adica oameni și deci noi folkistii ca și securistii vrem să fim mai aproape de oameni!

Sincer, eşti gelos pe succesul lui Connect-R?

De când oamenii care dau interviuri sunt sinceri?Da sunt gelos ...în primul rând dumnealui are un nume telefonic așa,apoi cum știm toți el nu doarme vara și deduc eu, e un fel de Anti-hrușcă, deci în loc de ler el are acest connect-R care pe semne e un ler electrificat! Apoi el e mereu la televizor, are multe conexiuni ... 

Vine un miliardar din Top 300 la tine şi-ţi cere să cânţi o manea la nunta lu’ fata lui, că-ţi dă milionul de parai. Ce-i răspunzi?

Să vă dea Dumnezeu Sănătate!Adă banii!Vă asigur cu toată sinceritatea că la banii ăștia sunt capabil să scot un album de manele funny…ca să decedeze toți dușmanii! Eu chiar îi provoc pe toți miliardarii pâna nu-i ia DNA-ul să mă puna la încercare! Putem încerca și alte genuri…simfonie,vals,rock,jazz,muzica de film…imn de partid?

Textele tale au un puternic conţinut social, dar şi un la fel de puternic substrat hazliu. Ai vrut să scrii ca Dylan şi ţi-a ieşit Caragiale?

Păi ca injiner și român m-am tot julit de socialul-politic de la noi și oricum o dai tot la ironie și haz de necaz ajungi.Aș fi vrut eu Dylan dar oricum m-aș circumscrie (circumcide) tot la circul gen Conu Caragiali am ajuns.Cert este că oricît aș alerga eu prin țară cu folkul tot la "vânare de vânt" și la "eu cu cine votez?" ajung… 

În general, folkiştii sunt oameni de stânga. La noi e invers, majoritatea sunt de dreapta.

E din cauză că noi am avut şi avem un socialism de caviar sau din alte motive? Păi și folkul ăsta e parșiv, în America e de stânga iar aici la umbra lui Putin e puțin mai de dreapta! Apoi doar ce-am avut alegeri și ați văzut ca folkiștii au stat pe ambele laturi… Pe mine mă interesează ca folkiștii să faca politică cu suflet și muzică bună! Nu dăm nume și nici nu punem etichete!

Ştiu că ai publicat câteva volume de versuri. E musai ca folkistul să scrie poezii sau e suficient să aibă fire de poet?

Am publicat vai.. trei volume de poezie!" Visător îmi veți spune,dar nu-s numai eu așa" zic și eu ca Lennon(un fel de Connect-R internațional) evident că regret că în loc de politică,contracte, șpăgi, eu în nemernicia mea… E suficient ca folkistul să aiba fire de poet, sensibilitate, simț pentru adevăr, minte limpede, atenție socială, bucurie, puterea de a dăruii speranță și idealuri. În realitate insă folkistii sunt oameni normali, simpli, din diverse colțuri de țară care visează, scriu cântece și speră că peste 20 - 30 de ani vor ajunge la o oarecare recunoaștere… mai ales dacă sunt longevivi! Speră ei si niște chestii pentru România dar…

Sunt la modă concertele de Crăciun. Cu cine ai cânta la un asemenea concert: cu Bănică Jr, cu Hruşcă sau Fuego?

Dintre cei trei Magi ai colindelor eu l-aș alege pe Fuego!În primul rând ca el e mai nobil,chiar si bradul e împodobit de mama Domniei sale…apoi costumațiile, fanele mai trecute prin viață, stilurile diverse pe care le abordează cu scucces…aerul spiritual…discursul… Vă dați seama ce ar însemna pentru mine să intru în această lume magică!

Hruşcă a pornit ca folkist şi a dat-o pe colinde, cântă o dată, de Crăciun, şi o duce tot anul viitor boiereşte. N-ai încercat şi tu reţeta asta?

Unde m-am născut eu, la Câmpina, singura stea mai înaltă era Steaua Roșie de pe rafinaria de petrol…la noi nu se fac nici cergi,nici sumane de lână și afară de sorcova si aho-aho noi la școală am învățat ”soarele și pionierii" " săniuța zboară" etc. Deci nu-mi rămâne decât sentimentul frumos al invidiei românești neoș și etern ca și lerul… Totuși recunosc că și eu am scos un album de colinde, împotriva voinței mele…realizez acum ca statutul meu de intelectual de stânga pur și cinstit ca Dl.Iliescu e distrus dar ma consolez cu gândul că neavînd succes pot sa ma dedic altor genuri…

În 2005 ai pus bazele unei „academii de folk”, dedicată atragerii publicului tânăr spre folk. Ai avut succes sau tinerii s-au îndreptat mai curând spre „parti”, cu „profesori” ca Moga, Alex Velea sau Antonia?

"Gashkademia de folk" s-a numit acel vehicol oarecum modest…reusitele s-au numit: Daniel Iancu (el era deja o voce inainte de gashkademie) Alina Manole,Marius Matache,și ultimul pe listă...

Drept este că azi toți tinerii merg spre Moga-dor un fel de eldorado al zilelor noastre!

E minunat că show-biz-ul de la noi cauta "voci" deși eu aș prefera să văd mai multe "caractere" dar deh eu sunt folkist deci necomercial…totuși mă bucur pentru tinerii care au Velea în vănt si merg spre Mogador cu bunăintenție si har.

Şi o întrebare mai delicată, de final: Loredana ia vreo 10.000 de coco când cântă la Revelion. Tu cât iei?

Eu nu iau! Prefer să mă cocoloșesc alături de familie și prieteni cu delicatețe și bucurie! Acu trebuie să recunosc că deocamdată marile stoluri de coco nu au intrat în migrație către mine și nici nu prea cred…dar totuși cănd Acedemia Cațavencu va avea televiziune și tiraj peste 250 000 pe săptămână (adică în curând!) și eu voi deborda de Revelion la 5 spre 10 evenimente! Eu nu pot să ma opresc să tot visez…that's all folks!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Melani

  01 ianuarie 2015 21:49

  adica la toate proiectele au fost legaturi de rudenie cumetri sex spaga prieteni partide aranjamenteau dat initial niste proiecte colosale cu niste costuri minuscule ca din cei 2000 de posibili ofertanti la licitatie sau adjudecare directa ca si la noi sa nu participe decat 2 maxim 3 firme si sa castige firma lor care propune ca exemplu un proiect cotat la un cost de 2 miliarde de euro ca il fac cu 200 milioaneadica de 10 ori mai ieftin decat pretul pietei, imposibil dar adevarat vedeti cum incontinuare , asa ca nici o firma care nu are aranjamente nu castiga si nici nu participa la licitatie concurs de lucrari asa ca doar maxim 2-3 oferte , dupa ce a castigat firma care le-a dat spaga reduc proiectul de 5 ori si maresc costurile de 2 ori , deci 5x2=10 adica de 10 ori asa il aduc la pretul real al pietei, si mai adauga si un 50 comision spaga, asa ca din costul total 50 este spaga si nu a fost real nici un concurs sau licitatie ci atribuire directa pe spaga , plus amanarile de a finaliza ceea ce inseamna ca firma constructuoare inloc sa finalizeze cum este normal o constructie 6 luni la maxim 3 ani o finalizeaza in 10 ani adica primi 8 ani pune banii la banca sa faca pui sau ii investeste in alte afaceri astfel la finalul celor 10 ani ei au scos profit dublu. Mafie nemteasca 50 spaga.

  raspunde comentariului
 • Melani

  01 ianuarie 2015 21:31

  Secretul performantei nemtesti este ca daca nu ai geni cumpara genii din alte tari si adu emigranti milioane ca sa faca munca grea si eftin adica sclavi cum au facut cu evreii de ea exterminat prin munca fortata Do Areibeit von Frei. Dupa razboi au muncit pe rusi turci arabi kurzi chinezi 60 milioane de emigarnti, si in stiinta la fel nemti sunt recunoscuti ca vanatori de capete adica de genii iar romani pentru expulzari si discriminarii de genii , toate geniile in romania sunt persecutate torturate omorate expulzate. Tara de tigani cemai.Se prabuseste mitul eficientei germane. Cum se fac de ras berlinezii cu noul lor aeroportSe prabuseste mitul eficientei germane. Cum se fac de ras berlinezii cu noul lor aeroportConstructia celui mai nou aeroport din Berlin este in urma cu doi ani, fata de planul initial, ca urmare a patru amanari succesive. Desi inaugurarea a fost initial programata pentru sfarsitul anului 2011, autoritatile recunosc ca acest lucru nu va avea loc nici pana in octombrie 2013, scrie Daily Mail.Reprezinta cea mai mare putere economica din Europa si este recunoscuta pentru eficienta sa fara gres. Dar iata ca nici macar in Germania lucrurile nu se desfasoara intotdeauna conform planului. Cu lacate pe porti si terminale prin care acum se plimba doar muncitorii, noul aeroport din Berlin este o adevarata rusine nationala.Aeroportul International Willy Brandt, numit asa dupa celebrul lider din timpul Razboiului Rece, trebuia sa fie deschis pana la sfarsitul lui 2011 si sa arate puterea economica a Germaniei. In schimb, a devenit o dovada despre cum, chiar si cu cele mai bune mijloace tehnologice puse la dispozitie, lucrurile nu ies intotdeauna conform planului.Dupa patru amanari anuntate, autoritatile au recunoscut ca aeroportul nu va fi gata nici pana in octombrie 2013, ultimul termen oficial, si au refuzat sa mai inainteze o noua data de finalizare.Insa aeroportul face parte dintr-o lista mai lunga de proiecte care au suferit amanari repetate si modificari de buget o sala de concerte din Hamburg, tuneluri de cale ferata in Munchen si Leipzig, o linie de metrou in Cologne si o statie de tren subeterana din Stuttgart.Presa nemteasca a trecut in revista zeci de probleme tehnice care au condus la amanarile repetate, care de care mai rusinoase. De exemplu, mii de becuri lumineaza non-stop terminalul principal si parcarea goala, un consum imens de energie, din cauza ca sistemul computerizat care le controleaza este atat de sofisticat, incat este aproape imposibil de manevrat. Apoi, in fiecare zi o masinarie speciala traverseaza toate pistele recent instalate, efectuand lucrari de intretinere pentru ca acestea sa nu rugineasca, un alt exemplu de ineficienta crasa.Intre timp, sute de copaci proaspat plantati au fost taiati, pentru ca nu erau tipul de tei pe care compania il comandase. Mai multe scari rulante trebuie sa fie reconstruite pentru ca sunt prea scurte si zeci de placi de gresie vor fi inlocuite, pentru ca s-au spart inainte ca vreun calator sa puna piciorul pe ele. Desi are prevazut 75.000 de extinctoare, constructorii nu si-au dat inca seama daca acestea vor fi suficiente pentru a asigura destula protectie in cazul unui incendiu. Si ca tabloul sa fie complet, sistemul de ventilatie subteran nu functioneaza, dar este atat de performant incat proiectantii nu isi dau seama unde este problema.Criticii sunt de parere ca problemele si neglijentele au aparut din cauza presiunii de timp si impunerea unor termene de finalizare nererealiste.Multi politicieni isi doresc proiecte prestigioase, la scara mare, de care sa isi lege numele. Ca sa le poata demara, au dat niste costuri initiale mai mici decat cele reale, ca sa obtina aprobarea oficialilor din parlament si a comisiilor aferente, explica Sebastian Panknin, expert financiar la Asociatia platitorilor de taxe din Germania.In plus, multi politicieni si oficiali din structurile inferioare vin cu pretentii in plus dupa inceperea proiectului, ceea ce inseamna alte noi costuri. In cazul aeroportului din Berlin, Panknin sustine ca au fost aproximativ 300 de cereri ad-hoc, printre care si dorinta de a extinde unul dintre terminale, pentru includerea unui mall.Aeroportul este un exemplu clasic despre incompetenta politicienilor nostri. Am mai vazut acest lucru intamplandu-se cu multe proiecte importante de infrastructura din Germania. Nimeni nu isi asuma responsabilitatea. Politicienii sunt mai preocupati sa castige urmatoarele alegeri, decat sa se puna in slujba cetatenilor, spune Sven Fandrich, un berlinez de 28 de ani care lucreaza pentru o companie de asigurari.Iata si alte proiecte esuate ale nemtilor- Sala de concerte din Hamburg trebuia sa fie deschisa din 2010. In schimb, constructia nu se apropie deloc de final iar costurile s-au dublat, ajungand acum la 575 milioane de euro. Un nou termen de inaugurare a fost anuntat pentru 2016.- Constructia liniei de metrou din Cologne a inceput in 2004. Dupa ce doi oameni au murit in 2009, in urma unei prabusiri la fata locului, oficialii au anuntat ca linia ar putea fi deschisa abia in 2019. Costurile au suferit si ele modificari, de la 780 de milioane, cat se estimase initial, la 1,08 miliarde de euro.- In Leipzig, tunelul pentru trenurile navetistilor trebuiau sa fie gata in 2009, dar constructia nu se apropie nici acum de final. Si acolo costurile au ajuns de la 572 de milioane, la 960 milioane de euro.In ceea ce priveste costurile aeroportului din Berlin, dupa patru amanari succesive, acestea au crescut de la 2 miliarde de euro, cat se anuntase initial in 2006, la 4,4 miliarde. Companiile aeriene ca Air Berlin, al doilea cel mai mare operator din tara, au fost serios afectate de intarzieri si acum dau in judecata constructorii pentru a-si recupera pierderile. Afacerile mai mici, precum cafenelele, restaurantele sau magazinele de suveniruri risca de asemenea falimentul, dupa ce au apucat sa angajeze oameni si sa investeasca in spatiile de pe aeroport.Dar in momentul inaugurarii aeroportul s-ar putea confrunta cu cea mai rusinoasa problema unii experti in aviatie spun ca pana la finalizare Willy Brandt International va fi considerat oricum prea mic pentru a face fata numarului mare de calatori. Complexul aeroportuar de 360.000 de metri patrati a fost proiectat pentru a primi 27 milioane de pasageri. Dar cele doua aeroporturi functionale din oras au fost vizitate numai anul trecut de 25 de milioane de calatori, iar orasul continua sa atraga tot mai multi turisti, de la an la an.Aeroportul este prea scump, prea mic si a ramas cu prea mult timp in urma fata de grafic, spune expertul in aviatie Dieter Faulenbach da Costa.Pentru a salva ce mai e de salvat, Hartmut Mehdorn, fostul sef de la Caile Ferate Germane a fost numit directorul aeroportului la inceputul lui martie, datorita reputatiei sale ca poate readuce pe calea cea buna orice proiect. Insa nici declaratiile sale la investirea in functie nu au fost mai incurajatoare Toata lumea spune ca nu e deloc posibil. Eu spun ca ar trebui sa fie posibil. Doar ca deocamdata nu am idee cum.Mafia nemteasca

  raspunde comentariului
+