Cu IQ-ul sub căciulă, stăm de veacuri ca un munte

de Nestor , 06 iulie 2014
Cu IQ-ul sub căciulă, stăm de veacuri ca un munte

O hartă a IQ-ului european în clasamentul pe naţiuni ne situează nu numai geografic la periferia continentului. Cu un falnic 91 pe capota căruţei suntem chiar şi sub bulgarii despre care noi ştiam că fac calculele aritmetice numărând castraveţi. Materialul a stârnit, bineînţeles, indignarea românaşilor văzători de conspiraţii în orice statistică neavantajoasă pentru RO. E şi harta asta tot un atentat la mândria românilor, care se ştie bey că e pintre cei m-ai inteligenţi dă pă lume.

Eu mi-am adus aminte brusc de sondajul conform căruia 47% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Terrei şi de cozile la pupat moaşte şi microfoane, la grămadă. Dacă mă gândesc şi la cum votează românii, 91 mi se pare o cifră măsluită în sus, într-o ţară unde majoritatea e convinsă că Gâdea îl surclasează la IQ pe Pleşu. Reacţiile pomenite adineauri sunt normale chiar şi din punctul de vedere al deşteptăciunii populare, aia de ne spune că prostul numai fudul e prost destul. Măreaţa cifră nu-i doar rezultatul zestrei native a etnogenezei, ci şi urmarea strădaniilor de a face învăţământ cu plicul în chiloţii profesoarelor. Fabricile de diplome apărute după '90 au completat procesul început pe vremea comuniştilor, când un IQ mare al poporului era un atentat la siguranţa naţională.

Da, fraţilor, s-o spunem drept şi în faţă p-aia dreaptă: suntem proşti pe ansamblu şi ne mândrim cu asta! Să nu ne mai fudulim cu succesurile olimpicilor şi o finală a Simonei Halep; puţinele vârfuri depăşind mediocritatea au sub ele lanţuri întregi de prostie şi incultură, armate de tăntălăi fugind încă de bancomat ca dracul de moaştele lui Daniel. "Comentariile" gânditorului mioritic contemporan pe internet colcăie de agramatisme şi dau cu cratimele numai pe lângă poarta limbii române. La schimb, toţi autorii lor sunt încântaţi de dăştăptăciunea proprie şi talentul inegalabil al lui Guţă & Co. Asta-i situaţiunea, mergem cu ea înainte: viitor de geniu ţara noastră are, şi prevăz prin secoli un IQ mai mare! Până atunci, hai noroc şi să-i dea Domnul sănătate şi rating mare românului adevărat Capatos!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Noname :)

  07 iulie 2014 8:08

  Un studiu de genul implica un numar restrans de persoane. Foarte probabil, din acest motiv a iesit IQ-ul mediu de 91. Daca ar fi sa se faca o medie pe bune adica sa se verifice IQ-ul fiecarei persoane din Romania, 91este mult peste media reala. A inceput sa se vada nota de plata pentru 25 de ani de "democratie" foarte prost inteleasa si aplicata si vreo 50 de comunism. Doar a inceput.

  raspunde comentariului
 • parazitu

  06 iulie 2014 16:16

  buey, calcularea fu mai ''greoae'', da' se facu mai greu ca noi nu numaram ca 'prosti'de bulgari cu crastraveti, ci cu galeti. si asta fu greu ! ca galetile aveau si faina in dansele , si nu inventa nimeni pana la noi calculatorul cu galet. ca pana si moldovenii au vrut sa schimbe denumirea republicii in "COMPUTERLAND" ca cand sa intalneau doi pi strada se salutau cu formula "AIBIEMSEVA"!asa ca McMihai ciocu mic si inchide cercul cu cateii !

  raspunde comentariului
+