HomeCulturăCum văd milenariștii teatrul românesc de azi? Podcast Scena.ro...

Cum văd milenariștii teatrul românesc de azi? Podcast Scena.ro #5

Au crescut odată cu societatea românească, liberi de constrângerile unui sistem care amenința permanent libertatea artistică și toate celelalte drepturi. Orizontul lor nu se încadrează numai în norme estetice, ci și în cele etice. Teme precum echitatea, justiția socială, integritatea profesională le traversează nu doar conversațiile, ci și spectacolele. Iar  spațiul public românesc de azi e plin de subiecte controversate, demne de a fi dezbătute și pe scenă. Ce aduc milenariștii nou în teatru și cum văd ei scena și societatea românească de azi încercăm să aflăm din cel de al cincilea episod al podcastului Scena.ro.

 

Invitații acestei ediții sunt doi reprezentanți ai generației milenariste, regizoarea Leta Popescu și actorul și dramaturgul Gabriel Sandu, iar noul episod este disponibil pe website-ul www.revistascena.ro, în contul de soundcloud al revistei – https://soundcloud.com/revistascenaro, dar și pe www.eteatru.ro.

 

Podcastul Scena.ro este inițiat de criticul de teatru Cristina Modreanu, redactoarea șefă a revistei Scena.ro, care și moderează discuțiile alături de Oana Cristea-Grigorescu, producătoare radio și este produs de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului și Teatrul Național Radiofonic, în cadrul proiectului Arhiva Scena.ro – resurse culturale disponibile online, finanțat de AFCN.

 

Alte materiale de actualitate pe www.revistascena.ro:

– In/Out: Cristina Modreanu: Katie Mitchell și impresionismul multimedia

– Cronica săptămânii: Cristi Gheorghe:  O mie de motive pentru empatie

– Din Arhiva Scena.ro, acum disponibilă online: Thomas Ostermeier: E timpul să dăm înapoi actorilor puterea, iar ei să o conştientizeze

 

Urmărește-ne aici:

– instagramhttps://www.instagram.com/scena.ro/

– facebook: https://www.facebook.com/scenaro-105949412798716/

– youtube: https://www.youtube.com/user/revistascenaro

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.                                         

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare