HomeCulturăEUROPAfest transformă Bucureștiul în scena jazz-ului mondial

EUROPAfest transformă Bucureștiul în scena jazz-ului mondial

La 10 ani de la debut, EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa, și-a câștigat locul între evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotriva de public, artiști și specialiști. Prezentând stiluri de jazz diferite, artiști ai noului val și proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii, evenimentul și-a construit o identitate puternică și în peisajul cultural autohton, aducând în sălile de concerte un număr ridicat de spectatori.

În 2016 se anunță o ediție aniversară de anvergură, în Semifinala intrând 25 trupe de jazz intr-o varietate de formule scenice – sextet, quintet, quartet, trio si duo.

Artiști din 26 de țări  – SUA, Olanda, Germania, Marea Britanie, Polonia, Italia, dar și din Belgia, Canada, Columbia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Hong Kong – China, Indonezia, Japonia, România, Rusia, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela, vor prezenta noile tendințe oferind un regal de jazz.  Selecția trupelor, realizata de specialiști, a avut la bază atât valoarea artistică, cât și satisfacerea cerințelor publicului.

În perioada 14 – 21 mai, sub sloganul “100% jazz and more” evenimentul invită iubitorii de muzică la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei îndrăznețe și combinații surprinzătoare. O săptămână dedicată concertelor, workshopuri-lor și jam sessions animate de artiști de pe 4 continente, cu backgrounduri culturale diferite, care se luptă pe scenă pentru câștigarea Marelui Premiu. Publicul va vedea cum sună jazz-ul american, alături de cel european, indonezian sau sud-coreean. Cu evenimente internaționale prestigioase în portofoliu, participanții vor transforma Bucureștiul în scena jazz-ului mondial.

Oricine iubește jazz-ul sau vrea să-l descopere este invitat de jmEvents la Bucharest International Jazz Competition. Pe lânga spectacole de jazz autentice, pline de bună dispoziție, își poate alege și o trupă preferată pe care să o susțină până în Finală.

Mai multe informații despre artiști se găsesc pe www.jazzcompetition.ro.

Sub sloganul It's all about live quality music! EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic prezintă în perioada 12 – 21 mai, peste 300 de artiști din 45 de țări. Pe lângă Bucharest International Jazz Competition, agenda sa mai cuprinde: Opening Gala Concert – București & Sibiu, concerte de jazz, blues, pop și muzică clasică, Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti, master-classes și workshopuri, Caffe Festival, Festival's corner și Gala EUROPAfest.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare