Marian Godină: „Educația e de vină pentru bizonii din trafic, dar nu educația rutieră, ci cea primită acasă!”

de Gabriel Tudor , 12 iunie 2016
Marian Godină: „Educația e de vină pentru bizonii din trafic, dar nu educația rutieră, ci cea primită acasă!”

Deși, în general, când lumea vorbește despre polițiști, o face fie ca să spună bancuri, fie ca să se mire de cât de corupți pot fi unii domni cu stele și trese, de-au ajuns să devină, din comisari, direct milionari, să știți că există și excepții. De pildă, inimosul agent șef adjunct de Poliție Marian Godină, fără îndoială cel mai popular om al legii din România, la ora actuală. Cartea sa, „Flash-uri din sens opus” a devenit, în doar câteva săptămâni, un best-seller, iar Marian, după cum veți vedea din interviul de mai jos, ne promite că n-o să se oprească aici.

Știi că pe vremuri erau bancurile alea cu “de câți milițieni e nevoie să schimbe un bec”. Acum a fost suficient un singur polițist să scrie o carte. Sunt polițiștii mai deștepți azi sau ești tu o excepție?

Am zis de câte ori am avut ocazia că eu nu reprezint o excepție. Cred că perioada Miliției în care au fost luați oameni fără pic de școală și făcuți milițieni e de vină pentru apariția multitudinii de bancuri cu polițiști. Cu toate astea, am întâlnit și polițiști care au prins vremea Miliției, de la care am avut ce învăța.

Ai un simț al umorului mai mult decât dezvoltat. E o calitate care ar trebui să li se ceară tuturor polițiștilor, la angajare, fiindcă majoritatea nu prea au umor?

Toți polițiștii pe care îi cunosc au umor. Problema e că meseria impune uneori seriozitate, iar unii exagerează.

Strămoșii noștri daci se temeau doar de cer, să nu cadă pe ei. Marian Godină de cine se teme când oprește șoferii în trafic? Nici măcar de vreo “stea”, să nu cadă pe el?

Și eu mă tem de cer, de când purtam discuții cu un șofer pe care îl oprisem și o pasăre deranjată la stomac a ținut să-mi coloreze cascheta mea cea albă.

Te lupți cu șefii corupți, cu șoferii nesimțiți, cu deputații agramați. Când mai ai timp și pentru tine?

Asta e o problemă, chiar uitasem de mine, dar de la un timp lucrurile au revenit la normal și am început să mă mai ocup și de mine.

Care e cel mai mare hobby al omului Marian Godină, în afară de scris?

În afară de scris, îmi place foarte mult să îmi petrec timpul în sala de forță.

Cine-i de vină pentru că avem atâția bizoni în trafic? Or fi auzit românașii că bizonul e un animal pe cale de dispariție și vor să compenseze?

Cu siguranță educația e de vină pentru prezența într-un număr atât de mare a bizonilor în trafic. Și nu mă refer la educația rutieră, ci la educația primită de acasă.

După „Flash-uri din sens opus” cu ce o să-i mai răsfeți pe cititorii tăi, pentru că mă gândesc că nu s-a terminat cu gogomanii, mârlanii și mitocanii de la volan?

Luna iunie va fi luna copiilor, așa că am ceva pregătit pentru ei. Probabil va urma și volumul doi din Flash-uri din sens opus. Asta dacă nu pică vreo stea pe mine și vor apărea Flash-uri din același sens.

Crezi că la “sală”, pe lângă examenul de cunoștințe rutiere, ar trebui dat și unul de gramatică? Nu de alta, dar să știe șoferii, când se înjură, unde se pune cratima!

De gramatică nu, dar aș introduce un test de inteligență. Nu unul complex, dar măcar unul care să ateste că viitorul șofer nu e “nucă”.

Ar fi camerele de supraveghere, instalate peste tot în trafic și amenzile mai mari o soluție pentru îmblânzirea bizonilor sau aceștia ar găsi și atunci soluții să fenteze legea?

Sunt convins că ar găsi soluții de fentare, însă camerele ar fi o soluție foarte bună, mai ales că ar limita mult contactul polițistului cu șoferul și astfel s-ar diminua multe alte fenomene, precum cel al corupției.

Dacă ai fi Dumnezeu pentru o zi, ca Morgan Freeman, spune-mi trei lucruri pe care le-ai schimba în România – nu clasa politică, fiindcă am impresia că pe-asta nici Dumnezeu n-o poate schimba!

Codul Rutier, percepția oamenilor față de polițiști și aș mai schimba șefii cu lideri.

De ce nu prea vedem polițiști în intersecții când plouă, că doar n-or fi ca extratereștrii ăia din filmele cu Louis de Funes, să ruginească de la apă?

Eu am văzut polițiști pe ploaie în intersecții. Eu însumi am stat de o grămadă de ori la dirijat în ploaie, am pierdut și un telefon așa. Și în București am văzut polițiști uzi fleașcă. De la ploaie, nu de la altceva.

Ți s-a întâmplat vreodată să oprești un șofer contravenient și el să te roage să-i dai un autograf pe carte?

Da. Mi s-a întâmplat să opresc șoferi care au plecat cu trei semnături de la mine. Două pe procesul-verbal și una pe cartea pe care o aveau la ei.

Polițist, autor sau cetățean, pur și simplu, Marian Godină este unanim considerat un fenomen. Cum facem să-l multiplicăm, că de clonat nu putem încă?

Hmm…îmi vine în minte un singur mod în care se multiplică oamenii…

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • ion

  26 decembrie 2022 14:34

  Un banc despre politistii de la rutiera Era asa o ceata deasa afara ,ca politistul statea langa semafor si striga culorile

  raspunde comentariului
 • Janet Rogers

  07 aprilie 2022 16:49

  Acest mare om spiritual puternic mi-a redat tristețea la fericire. Soțul meu tocmai s-a trezit și a decis că căsătoria noastră s-a încheiat. De câteva luni, Roger și cu mine nu mergem bine pentru că avea o aventură cu asistentul său la serviciu. Mi-am iubit atât de mult soțul și am decis să rămân și să lucrez la căsnicia noastră. În scurt timp, Roger a încetat să mai vină acasă și prietenul lui apropiat mi-a spus că are un alt apartament în care locuiește cu ea. Am fost rănită și am continuat să caut ajutor pentru că Roger era diferit de bărbatul cu care m-am căsătorit acum 10 ani. Din fericire, l-am găsit pe doctorul Ilekhojie care mi-a promis că-mi va întoarce soțul înapoi. A făcut o vrajă de reconciliere care l-a întors pe Rogers înapoi și acum suntem amândoi din nou fericiți cu băieții noștri. Dacă aveți probleme ca ale mele, trimiteți un e-mail Dr. Ilekhojie gethelp05gmail.com sau contactați-l pe WhatsappViber 2348147400259

  raspunde comentariului
 • LILIAN NIKKY

  26 aprilie 2018 15:09

  Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui magică și de dragoste. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM VIAȚI EMAIL drsagurusolutions at gmail.com sau 2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.1 LOVE SPELL2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX3 FRUCTE DE FEMEI4 PROMOȚIE SPELL5 SPELL DE PROTECȚIE6 SPELL BUSINESS7 SPELL GOOD JOB8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.

  raspunde comentariului
 • LILIAN NIKKY

  26 aprilie 2018 15:08

  Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui magică și de dragoste. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM VIAȚI EMAIL drsagurusolutionsgmail.com sau 2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.1 LOVE SPELL2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX3 FRUCTE DE FEMEI4 PROMOȚIE SPELL5 SPELL DE PROTECȚIE6 SPELL BUSINESS7 SPELL GOOD JOB8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.

  raspunde comentariului
 • LILIAN NIKKY

  26 aprilie 2018 15:08

  Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui magică și de dragoste. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM VIAȚI EMAIL drsagurusolutionsgmail.com sau 2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.1 LOVE SPELL2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX3 FRUCTE DE FEMEI4 PROMOȚIE SPELL5 SPELL DE PROTECȚIE6 SPELL BUSINESS7 SPELL GOOD JOB8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.

  raspunde comentariului
 • fanincurcalume

  29 octombrie 2017 13:51

  dupa matale ce-ar trebui sa se faca in cei sapte ani de educatie domiciliara,asa zis sapte ca in realitate daca scadem clasa 0 plus inceperea scolii la 6 ani nu vom avea decit 5 ani minus cei de gradinita grupa 1,2si 3 ,o sa le explicam la 2 ani cum trebuie sa circule pe strada daca vor avea sansa sa cumpere o masina.Explcatiile trebuiesc facute in asa fel sa nu-l doara urechile de la vreo mingiiere mai parinteasca ca da telefon la protectia copilului.mariane nu fi godinac ,scoate-ti naibi radarele alea puse doar sa scoata bani ,statii naibi pe strada si opriti mizeria din trafic cu suspendarea permisului acolo unde este nevoie n-o mai da de gard cu educatia.o telecamera la colt de strada nu va opri nici un hot sa fure ,trei militieni dealungul strazii in patrula cu siguranta o va face.Iesiti afara din cazarma nu o mai freca-tii la rece

  raspunde comentariului
 • ion ion

  20 noiembrie 2016 11:10

  Nimic despre politistii ingeri adica nu se vad nu se aud nu se simt si lipsesc cu desavarsir.Ia zi cumetre cati politisti rutieri ar trebui sa munceasca pe zi in Bucuresti si cati sunt in realitate in strada BZZZZZZZZ.

  raspunde comentariului
 • Catalin

  18 iunie 2016 22:35

  Godină Marian , un produs artificial al sistemului , un actor într-o piesă de teatru al unui regizor ocult .

  raspunde comentariului
 • popescu

  14 iunie 2016 14:56

  Educatia rutiera este de vina ! In Romania nu avem obligativitatea urmarii unui curs de conducere defensiva ca in Germania spre ex inainte de a ne depunde dosarul pentru a obtine permisul de conducere. Asadar din start nu suntem bine pregatiti spre a circula corespunzator.

  raspunde comentariului
 • Je suis Godina!

  13 iunie 2016 9:23

  Flash-uri din zestrea mostenitoare, pai cand navaleau romanii, turcii sau tatarii viteza era salvarea bizonului carpatin.

  raspunde comentariului
 • WaLL

  13 iunie 2016 9:19

  Mariane...Scrie, trage de fiare...dar NU Te Lasa Calcat in picioare....NICIODATA !

  raspunde comentariului
+