HomeCulturăOlimpia Melinte, actriță: “Cred că-i fac pe străini sa...

Olimpia Melinte, actriță: “Cred că-i fac pe străini sa înțeleagă că suntem buni și la altele, în afară de sport, căpșuni și bișniță”

După o revelație în tenis, prin Simona Halep, mai avem de-a face și cu una în actorie: Olimpia Melinte. Astfel, cu rolul din coproducția româno-spaniolă “Canibal”, Olimpia a reușit să canibalizeze premiul Uniunii Actorilor din Spania pentru revelația anului. Drept dovadă, nu toți românii care ajung în Spania se duc acolo pentru a fi “pianiști” ori căpșunari.

Olimpia, tocmai ce ai câștigat un “Oscar” spaniol, pentru revelația anului în cinematografie. Pe când și un Oscar pe bune? O să te vedem într-un selfie cu Kevin Spacey și Jennifer Lawrence?

Până la un selfie cu Spacey si Lawrence, o să mă vedeți într-un “Selfie” autohton împreună cu Logigan, Semciuc, Vasilescu, Călinescu, Chivulescu și mulți alții, în filmul de debut al Cristinei Iacob ce va avea premiera pe 9 mai.

Spaniolii (și, de fapt, europenii în general) continuă să ne privească, în general, ca pe niște căpșunari. Crezi că asemenea premii mai ajută să ne primenim imaginea în afară?

Da, într-un fel. Cred că-i fac pe străini sa înțeleagă că suntem buni și la altele, în afară de sport, căpșuni și bișnițã.

Filmul în care ai jucat, “Cannibal”, este (surprinzător, nu-i așa?) despre un canibal. Ce ne mai poți spune despre această producție cinematografică? Apucăm și noi să-l vedem în România?

Cu siguranță nu o să vedeți în el rețeta ideală de thriller sau pasionații de gastronomie n-or să plece cu mai multe informații despre cum se gătește mai bine emigranta românca. În esență e o poveste de dragoste și atat. Iar la noi vine în iunie la TIFF și apoi prin cinematografele din țara.

Cum au decurs filmările? Te priveau mai ciudat pentru că ești româncă? Se mânca și carne pe platou, ori scenele din film erau de ajuns?

Nu m-au privit niciodată ciudat și nici nu mi-au adresat întrebări de genul: “Voi aveți curent electric în România?” sau “Și…tu ești țigancă?”, asta mi s-a întâmplat cu alte ocazii. Poate aveau o clauză în contract prin care le erau interzise astfel de întrebări, mai știu eu? Iar carne se mânca din plin, făcându-se la tot pasul glume legate de victima pe care o serveam la cină sau la prânz.

Știai spaniolă înainte să primești rolul Ninei din film? O învățasei cumva din telenevole, ca noi toți, sau ai făcut niște cursuri serioase?

Nu știam spaniola, mult timp n-am avut cablu în copilărie, când toată lumea se uita la telenovele și sufeream cumplit că nu pot să mă joc și eu cu vecinii de-a Esmeralda și alții, dar am recuperat pe parcurs, așa că am învățat spaniola de dragul “Canibalului” și mi-a prins tare bine.

Am citit undeva că a trebuit să te îngrași 10 kilograme pentru rol. A fost cel mai mare sacrificiu pe care l-ai făcut pentru un rol până acum?

Sincer să fiu, am suferit mai mult că m-am tuns decât că m-am îngrășat. Partea cu îngrășatul a fost o perioadă de relaxare completă în care: mâncam non-stop, ieșeam la cinema și mergeam la repetiții. N-a fost ușor, dar am profitat din plin de experiența.

În ce te mai putem vedea în România? Cine știe, poate unii dintre cititorii noștri n-au încă programul de weekend definitivat.

In weekend-ul asta nu ma puteți vedea pe nicăieri, dar din mai intra in cinematografe doua filme cu mine: Selfie (despre care vorbeam si mai sus, r. Cristina Iacob) si Planșa (r. Gheorghe Andrei), iar in iunie vine Canibalul. Asa ca pana atunci…spor si bafta-n toate cele!

Publicat în AC, nr. 12

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare