HomeCulturăCarti si cititoriPerla noastră-i o comoară: Selecţii garantate Academia Caţavencu!

Perla noastră-i o comoară: Selecţii garantate Academia Caţavencu!

Anul 2016, în perioada examenelor de bacalaureat, a adus aceeaşi recoltă tradițională a perlelor pescuite cu BAC-ul. Vă prezentăm o selecție riguroasă întocmită de Senatul Academiei Cațavencu după proba orală din Gambrinusul Patronului nostru – berarul intrat în Istoria Literaturii Române drept cel mai bun prieten al cuplului Eminescu-Veronica, mişelul Nenea Iancu:

Tracian Csoloş, elev Liceul Agricol, Oradea: "Ion ie un roman întrebelic, istoric şi psihieatric care ne redă vieața grea l-a țăranii romîni pe timpu de dinainte când se bătea pe pământ între ei ca să se îmbogățască prin lucru la câmpuri. Ei voia ca să lase moştenire pământu l-a urmaşii lor care azi la vândut la turci şi arabi tot ca să se îmbogățască da fără de muncă. Daia a dat Ion a lu Găletaşu cu sapa în cap l-a oameni , pentru ca noi acuma să vindem pământu să ne luăm plazme , maşine străine şi vile bengoase. Deci io nus de acord cum se procedează şi aşi vrea ca romîni să nu mai vândă l-a muslimani ci l-a italieni şi nemți ca domnu preşidinte. Mea plăcut mult romanu pentru că se termenă bine cum mea zis un pretenar care la citit aproape pe tot."

Drăgănel Boieru, elev Liceul de Telecomunicații, Teleorman: "Deci mă bucur că nu mia-ți dat Luceafăru că eu nam trecut nici odată de strofa 69 care dincolo de ea mia povestit numa colega Bonbonica. Ultima noapte de război, prima noapte cu dragoste e o scriere de Cezar Petrescu care am auzit căi mişto de tot, tot dela Bonbonica. În ea se descrie ceva despre cât de naşpai să te ia l-a armată când te simți şi tu bine cu bonbonica ta, da nu nevasta. E ca şi cum azi tear lua DNA dela parlament şi tear băga băsiştii la puşcărie pe motiv de invidie politică. Cred co să mai citesc ceva de domnu Petrescu când o să fiu mai mare şi cu bacu promovat ca să mă lipesc şi eu de un doctorat."

Alinuța Ghiurghiuliu, Liceul Teoretic Liberal, Tecuci: "Baltagul este o operă nemuritoare din literatura noastră cam auzit eu că nu mai moare dela BAC de când a început domnu Ceauşescu să se dea liberal în fața la americani. El descrie despre o femee foarte cu ambiție care vrea săi dea cu baltagu în cap la unu care îl omorâsese pe soțu lu eroina mea Victoriea. E cam asemenea ca la noi la partide unde ajungi şef dupe ce îi dai un baltag lu şefu care tea promovat. Povestiirea lu marele scritor Sadoviceanu se termină cu un fel de hepiend aşi zice deoarece Victoriea se răzbună pe martalog şi rămâne şi cu baltagu. Din păcate soțu ei rămâne tot mort tot aşea cum şefii de partide la noi rămâne morți dupe ce îşi ia baltagu în cap cu escepțiea lu domnu Iliescu."

Victoraş Spontea, elev Liceul Sportiv Româno-Turc, Râmnicu Vâlcea: "Moromeții pe care mi ia-ți dat mie la BAC sunt un roman de dupe război şi a fost scris de un oltean adevărat care m-a făcut mândru căs şi eu oltean original. Vorba la un poiet care nu m-il aduc acuma aminte şi care zicea că oltean aş fi de naş fi fost şi dac, roman aş fi de naş fi fost şi trac, ilir aş fi de naş mai fi cam turc şi gata, cam ânceput să le âncurc. Deci Moromeții a ajuns un roman de valoare din cauza lu domnu Rebengiuc care e un mare actor chiar dacă nui la pesedeu. Nu prea âmi amintesc prea multe din carte dar pot să precizez sincer că este haioasă pe motiv că aşai țăranu român adică cu mult haz şi caterincă pe talent popular. De aceea vreau şi eu să fiu țăran ân vieață ca să intru ân politică şi săi iau la ştol pe băsişti, iohanişti şi merchelişti."

Decebal Udrescu, elev Liceul de Marină "Mircea Băsescu", Constanța: "Citadela sfărâmată asta eu ştiu căi scrisă de un comunist şi nu prea înțeleg cum ajunge poporu român să aleagă la BAC numa din ăştia deai lu Iliescu. Aşea că vă zic din start că nam citit nimic de el sau Cărtărescu sau mai ştiu eu ce plm bugetari comunişti cu pensii cât şpaga lu Năstase pe minut. Mă doaren pupa de ce notă o sămi dați că oricum şcoala românească scoate tânpiți pe bandă rulandă. Io nus tâmpit sămi pierd timpu cu lecturi ca fraerii care o să stea toată vieața pe uscat cu lovelele. Dacă ereați corecți îmi dădea-ți măcar povestirea cu toate pânzele sus căi o carte făcută după filmu ăla mişto cu regretatu nea Jean."

Iohan Sasu, elev Liceul Mecanic, Sibiu: "Enigma Otiliei? Ja, sehr gut!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare