HomeCulturăPeșterile omului preistoric erau de la ANL?

Peșterile omului preistoric erau de la ANL?

Îmi amintesc bine, sau de la Shrek încoace n-am mai avut parte de o animație bună? Genul de desen animat la care să râdă toată sala: prichindeii, adulții și meltenii. Mai așteptăm…

Mi-a părut rău să văd că Ice Age nu s-a oprit în perioada de glorie și o ține langa cu incursiunea în trecut. Până n-ajung ei să facă „Ice Age din NATO”, nu se lasă. Aceeași rețetă o tot încearcă și Madagascar, care în următorul film, cu siguranță, va poziționa personajele principale în Las Fierbinți. Să nu ne mire nimic. Am, în schimb, așteptări mari de la a doua parte a animației „Monster Inc.”. După o pauză atât de lungă trebuie să apară ceva bun. Și apoi punct. Undeva și cândva trebuie să ne oprim, că nu suntem emisiune românească de divertisment, să rezistăm în mediocritate ani de zile.

The Croods e clar destinat copiilor. Colorat, cu morală de basm, personaje puțin conturate să nu te obosească și, pe alocuri, un dram de glume cu soacre pentru publicul mai matur. Plus că efectele 3D nu sunt răpitoare. Un fel de „Veronica” 3D, deci nu sclipitor, doar că-n filmul românesc corbul era mai realist decât multe efecte din film. Și nici muzica nu-i sclipitoare. Cântece pentru petreceri de copii, genul pe care le asculți în tramvaiul McDonald’s la aniversarea unui prichindel de bani gata.

Povestea-i simplă și previzibilă: o familie de oameni ai peșterilor își duc viața de zi cu zi între niște stânci. Grug (Nicolas Cage), tată, soț și lider, conduce cu mână de fier o familie care trebuie doar să existe. Eep (Emma Stone), fiica lui Grug, are visuri. Vrea să vadă lumea. De, tineretul din ziua de atunci. Și legat de Emma Stone, a devenit foarte agasantă cvasi-supremația ei în rolul de actriță principală. S-au terminat actrițele frumoase de la Hollywood? Că dacă da, mai trimitem niște moldovence.

Eep se lasă furată de dorința de a afla ce-i dincolo de zidul impus de tată și natură și, printr-un complex de împrejurări, toată familia-i nevoită să plece într-o aventură către nicăieri, ori ce înțeleg ei prin siguranță, un nou cămin. Pe drum mai întâlnesc un personaj, Guy (Ryan Reynolds), care trebuie să le lase impresia spectatorilor că tipul inteligent întotdeauna învinge. Clar, filmul n-o să fie difuzat la cinematograful din Penitenciarul Jilava. Și cum e normal, la final toți se iubesc, toți trăiesc și-o să apară și partea a II-a în care, mai mult ca sigur, oamenii din peșteră îl întâlnesc pe Suleyman Magnificul.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare