Răspunsuri pentru dileme vechi: Pleșu se fură, nu se învață

de Academia Caţavencu , 18 noiembrie 2015
Răspunsuri pentru dileme vechi: Pleșu se fură, nu se învață

Informația că volumele lui Andrei Pleșu sunt printre cele mai furate din librării a readus optimismul în redacția noastră prizonieră a meandrelor concretului. Ne-am zis: uite, domnule, că românilor nu le-a murit și interesul pentru cultură! În fine… în sensul că Pleșu poate fi considerat un om de cultură, după ce a fost demascat ca arivist, pupincurist și băsist de către formatorul nației, Mihăiță Gâdea. Ne-am deplasat la o librărie importantă, dornici să verificăm fenomenul pomenit. Norocul ne-a surâs repede, sub aparența unui fan Pleșu tocmai ieșind cu trei cărți sub haină și fără să bage în seamă casieria, nici casiera nebăgându-l în seamă, la schimb, pe el.

A. C.: Bună ziua, ați luat trei bucăți Pleșu. Este chiar atât de irezistibil pentru dvs?

Fan Pleșu: Sunteți de la Poliție? Nu-i vina mea, să știți, sunt cleptoman și nu mă pot controla! De mic fur cărți, da vă dau cuvântu de onoare că nu le-am citit niciodată!

A. C.: Stați liniștit, suntem de la Academia Cațavencu.

F. P.: Aaaa… tot niște hoți ca mine! Ce mai face tâlharu de Dinescu, am auzit că vă furați singuri revista de pe tarabe ca să ziceți că se vinde! Degeaba, n-aveți voi față să vă puneți cu Clicku!

A. C.: Te înșeli, o cumpărăm la preț dublu, câte 3-4 exemplare, poate ne convingem șefii să ne dea salariul. Data viitoare triplăm. Cum spuneam, de ce Pleșu?

F. P.: Domne, cum să vă zic…Pleșu cade în sarcina mea. Nevastă-mea fură Liiceanu, iar fi-miu Patapievici. Avem o boală pe hoții și vânzătorii ăștia de neam, n-ați văzut la Antena 3 cum și-a luat ei un metru pătrat din pământu țării la Roșia? Nu-i mai satură Dumnezeu de terenuri, ca pe șefu lor, Băsescu!

A. C.: Deci, până la urmă, nu vă place deloc Pleșu. Atunci pentru ce-l furați?

F. P.: Noi pe el?! El cu Băsescu al lui ne fură pe noi! Pleșu și dictatoru a fost văzuți împreună pe nuș'care insulă exotistă într-o bancă de-acoloșa! Ce făcea amândoi, scria vro carte în duet?

A. C.: Asta unde s-a mai spus, tot la Gâdea? Ne pare rău, am pierdut emisiunea. Se dă în reluare?

F. P.: Nu, a dezvelit-o regretatu domn tribun Vadim într-un panflet. Zicea dânsu așa: "Bese-Vodă hăhăitul / Cu Pleșu, țigan-turcitul / În Seychelles se întâlniră / Cine, oare, se mai miră? / Acolo cărat-au banul / Furat de ei cu toptanul / Din a Țării vistierie / Vai de biata Românie!" Să v-o recit pe toată?

A. C.: Nu, mersi, suntem la zi cu lecturile din Maestru. Tot n-am înțeles: de ce nu furați cărțile lui Vadim, de exemplu?

F. P.: Cum de ce?? Ca să-i sabotăm pe băsiștii trădători, care a adus poporu la sapă din lemn, că nici o Sanda Bran nu-și mai permite oamenii din cauza lor! Am câțiva dilimani în bloc de-i citește pe toți trei, le dau porcăriile astea la juma de preț. Le convin și lor, îmi iese și mie plus profit pe personalitate fizică. N-ați văzut cât costă bazaconiile în librărie, nu se mai oprește bandiții din jefuitu bieților români! Nu vreți o terfeloagă la un sfert de preț? Hai c-am trei la fel!

A. C.: "Minima Moralia"? "Despre îngeri" sau "Parabolele lui Iisus" n-ai?

F. P.: V-am zis, eu fur decât Pleșu. Dacă vreți religioase, vorbesc cu un popă de încredere care-l cunosc bine. Le fură direct de la ei din depozit, c-are salarii mici și protestaţii din Germania face mașini scumpe, fi-le-ar lucru lor bine făcut al dreacu! 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+