HomeCulturăTurneu Țapinarii – Academia Cațavencu: Ziua a II-a –...

Turneu Țapinarii – Academia Cațavencu: Ziua a II-a – Timișoara

Greu ajungi din Craiova-n Timișoara. Nu din cauza drumurilor, care pe alocuri sunt chiar bune, ci a peisajelor. Dom`le, frumos se vede de pe malul nostru Serbia. Oare și ei zic la fel? Unde mai pui că sunt numeroase obiective care merită să fie vizitate. Casa memorial a lui Leo de la Strehaia, unde contra cost puteți vedea pe unde a stat Daniela Crudu-n casa lui Leo, ca și fântâna arteziană din bucătărie. Și tot pe drum trebuie să te oprești și pentru statuia ridicată de oficialii din Caransebeș pentru Fernando. Frumusețea acestui monument e că dacă o postezi din față e Fernando, din profil e Simona Gherghe, iar din spate e Bendeac.

Timișoara nu-i un oraș încurcat. Doar mare. Frumos și plin de oameni politicoși, așa cum vedem și-n poza alăturată. Aici brutarii-s oameni de treabă. Și pista de biciclete e pistă. De biciclete, nu parcare de mașini. Și multă. Se bea bere și se mănâncă multă pleșcaviță. Nu știu dacă timișorenii fac asta, dar noi asta am făcut imediat ce am ajuns. Nicio șaorma nu-i mai bună ca pleșcavița, dar tare mie că dacă apare-n București o s-o facem „cu de toate”.

Ne-am cazat în ceea ce am aflat că-i zonă bună-n Timișoara, pe strada Mureș, la Villa S Coral. Spuneau unii timișoreni că-i bună pentru că-i liniște și nu-s câini comunitari, dar în 24 de ore n-am întâlnit niciuna dintre cele două elemente perturbatoare în altă zonă a orașului. Frumoase camere! Elegante, spațioase și dotate cu tot ce-ți trebuie pentru un concediu în Timișoara. Unde mai pui că dacă vrei să-ți oftici prietenii de pe Facebook te poți poza ostentativo-cocalăresc în oglinda uriașă din dormitor. Ori la duș sub lumina lunii. Ca o recomandare, dacă ai peste 1,70 m,  nu alege camerele de la mansardă, pentru că sub influențe bahice poți da cu capul de marginile tavanului. Și nu refuza nimic de mâncare. Mai ales la micul dejun. Oamenii te vor hrănit bine, așa că nu spune „nu”, că nu-i frumos.

Concertul și show-ul de stand-up au ieșit la fel de bine ca-n Craiova și așa cum suntem siguri că vor fi în toate celelalte orașe. Am fost intelectuali din toate punctele de vedere, atât subsemnatul, cât și băieții care i-au ținut în priză pe fani până la ora 1 noaptea. Le-am spus „ciao” și-am plecat spre Sibiu, următoarea destinație a turneului Anti-Valentine’s Day, Ţapinarii – Academia Caţavencu.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare