HomeCulturăViața altfel (ep.4). Insulele Perhentian -continuare-

Viața altfel (ep.4). Insulele Perhentian -continuare-

Varanul

Laura făcea liniștită yoga acasă. Eu, la clubul de carte. Vine toată val vârtej, cu o falcă în cer și cu una în pământ: Am văzut un varan!! Unde? A trecut pe sub geamul nostru! Și? A trecut pe sub geamul nostru, monstrul! Așa, și? Era mare? Nu, doar doi-trei metri cu tot cu coadă. Decât? Da, și am încercat să-i fac poze, dar aparatul tău e tâmpit. N-am reușit să fac mare lucru. 

Mă uit, setat pe manual focus, expunere lungă de cu o seară înainte de la pozat fulgere. Deci n-a focusat și le-a și supraexpus. Cred și eu că n-a ieșit nici o poză.
Lasă, bi, că le fac eu să pară artistice.

……………………………………………
Doi francezi, în curte. Come, come, ne zic, imediat cum ieșim din casă.
Look! Ce? Look! Nu văd nimic. It is a… chameleon? Unde naiba-i animalul, nu-l văd. Normal că nu-l vezi, se camuflează! UNDE EȘTI, URÂTULE?

……………………………………………
Long Beach

Ne hotărâm să mergem în vizită la cealaltă plajă a insulei așa, de plictiseală, nu că ne-ar fi lipsit ceva.
Where to? întrebăm un malaezian. Follow the yellow trail through the jungle. This should be fun, mă gândesc.
Jungla e chiar junglă, nu e glumă.

……………………………………………….

Plaja lungă e populată cu același tip de terase, cu același tip de căsuțe făcute de mântuială, cu aceiași malaezieni care trag de tine să te ducă undeva cu water taxiul lor.
Prețurile-s duble față de golfulețul nostru, în schimb. Bun așa. Iar apa e de pe altă planetă.
E altfel decât orice altă mare am văzut până acum, o culoare nepământeană. Dumnezeu s-a simțit foarte creativ când a făcut plaja asta, a experimentat bine de tot în Photoshopul lui.

…………………………………………………..
Snorkeling trip

Pentru modica sumă de 25 de lei poți cumpăra așa numitul snorkeling trip cu 6 locații, echipament inclus.
Adică te duc ei cu o barcă în 6 locuri care ar trebui să fie cele mai bune zone de snorkeling din apropierea insulelelor Perhentian.
Locațiile sunt denumite sugestiv: Shark point, Turtle point, Romantic Beach, Light tower, Coral Garden și încă una pe care am uitat-o.
Să le luăm pe rând: la Shark Point ar trebui să vezi rechini, dar noi n-am avut noroc. Un chinez din grupul nostru a reușit să vadă un rechin de aproape doi metri când s-a furișat pe sub noi, l-a și pozat, dar live nu l-am prins. Rechinii în schimb cred că ne-au văzut pe noi, deci ei nu cred că regretă excursia la Snorkeler’s point.
La Turtle Point am înotat cu două țestoase cât mine de mari. Șmecheria funcționează în felul următor: bărcile dau târcoale până găsesc țestoasa, moment în care șoferul descarcă toată încărcătura cu snorkeleri direct deasupra ei. Snorkelerii încep o cursă cu biata țestoasă și o aleargă până o pierd. După care se urcă înapoi în barcă și programul se reia.
La Coral Garden, coral și pești. Light Tower e un far în mijlocul mării. Aici curentul este foarte puternic, barca te aruncă într-un loc și te culege la 200-300 de metri mai încolo. Poți experimenta înotul împotriva curentului, senzația e fantastică, peștii vin toti spre tine și e ca și cum te-ai afla pe unde a călătorit Nemo cu țestoasele alea mici și simpatice.
Romantic Beach e o plajă retrasă, unde nu se ajunge decât cu barca.
Toată excursia asta, de dimineață până pe la 3-4 după amiaza, te lasă fără suflu. Ce pot să vă zic e că snorkelingul aici mi-a plăcut mai mult decât divingul în Ko Phangan.

Cam astea-s activitățile pe insulă, nici mai mult, nici mai puțin. Dacă veniți să nu ziceți că nu v-am avertizat.

Citește aici și episodul , ,

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare