Zece lucruri pe care le-am învățat din „Godzilla”

de Mihai Cernea , 27 mai 2014
Poster Godzilla

Tot aud părinți plângându-se că micuții lor nu învață nimic de la televizor sau din filmele de la cinema. Eu am fost la „Godzilla” și, sincer, n-am mai văzut de mult o peliculă așa educativă. Iată numai zece din lecțiile importante din ultimul UFC cinematografic cu monștri care a apărut pe marele ecran.

  1. Dacă vrei pari un savant tot ce trebuie să faci e să repeți de cel puțin trei ori în fiecare frază cuvântul „știință”. Exemple (din amintiri): „Știința demonstrează că n-a putut fi doar un accident! Știința!!!”, „Știința nu se potrivește - sunt om știință, știu ce zic când vine vorba de știință!”, etc.
  2. Trebuie doar să crezi cu tărie un lucru și acesta se va adeveri. N-ai nevoie de dovezi, explicații raționale, motivații. Vezi omul de știință japonez ale cărui cinci replici în „engrish” din film sunt (din nou din amintiri, s-ar putea să nu le fi spus exact așa) „Cred că Godzilla vrea să păstreze echilibrul în natură!”, „Cred că monstrul ăla mai mare decât Casa Poporului e de partea noastră!”, etc. Ce chestie, la final aflăm că a avut dreptate! Și eu cred că în maxim două luni o să o scot la o cafea pe Emma Watson!
  3. Când vezi ditamai bestia preistorică, supraviețuitoare a nu știu câte extincții, meteoriți, bombe atomice și mai puțin atomice, soluția evidentă e să o ameninți cu pistolul. Sigur o să meargă.
  4. Cel mai bun mod de a transporta material radioactiv fără să fii prins de monștri atrași de material radioactiv este să-l duci cu trenul fix pe unde știi că vor trece creaturile în cauză.
  5. Zece pușcași de elită din armata americană nu sunt în stare să spargă un geam ca să dezamorseze o bombă nucleară.
  6. Când vrei să ascunzi existența unui cocon dubios în care se află un monstru îl ții într-un spațiu deschis, în aer liber, unde poate fi văzut din avion, satelit sau din elicopterul unor jurnaliști mai isteți. Evident, nu?
  7. Nimic nu spune „Te iubesc!” într-un fel mai romantic decât să-ți aștepți soțul în zona de convergență a trei monstruozități puse pe cafteală.
  8. „Hei, când Godzilla înoată poate produce valuri care răstoarnă un portavion! Hai să mergem pe mare cu echipament militar de miliarde de dolari la o rază de cinci metri în jurul dinozaurului!”
  9. „Podul ăsta e plin de autoturisme civile blocate în trafic care încearcă să fugă din calea unor bestii distrugătoare. Știu cum putem să-i ajutăm. Hai să restricționăm traficul și mai tare umplând podul de tancuri care nici măcar nu pot să zgârie vag monștrii respectivi!”
  10. Când vrei să faci un film cu bestii gigantice care se bat parte-n parte și îl avem în distribuție pe actorul care l-a jucat pe Walter White, e bine ca majoritatea peliculei să fie despre cel mai fad soldat din istoria armatei americane.
Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+