HomeEditorialCamorRA APPS

CamorRA APPS

Acesta ar putea fi un denunţ la DNA, dar nu e. Nu e, deoarece băieţii de la Direcţia Geheimestaatspolizei, acţionează, ştim, politic şi pe mine mă doare fix în urnă pe partea politică. Deci, doar vă povestesc ce a păţit un amic. Săracul, naiv şi încrezător în capitalism, oameni şi melci, s-a gândit să investească nişte mărunţiş supraimpozitat de infractorul Blejnar. Şi în loc să-şi ducă agoniseala amărâtă unde-a înţărcat Mutu iarba, prin Corsica, de exemplu, s-a interesat de licitaţiile de la RAAPPS. Ştiţi ce e ăsta, nu? O clică de burtoşi, foşti şi actuali şefi de sală şi doamnele lor cu coc. Pe mâna lor grasă şi îngălată sunt câteva cartiere întregi de case, apartamente, bordeluri şi spaţii comerciale. Cele mai bune, în buricul târgului, cu chirii insignifiante, de te doare de ele sub buricul târgului. Când a fost ministru blonda cu frunza-n gură, Regia Asta Atotputernică de Protocol Pentru Şmecheri (RAPPS) a scos la interval nişte cocioabe cu bulină şi apartamente cu gândaci, vezi Doamne, rentabilizăm Protocol-Rotocolul. Fix RAHATPPS pe clanţă! Preţurile erau mai mari decât pe piaţa prăbuşită şi unităţile erau profund nelocative. Daaar, ce să vezi?! Pe burtă, burtica lor soioasă, baştanii au scos şi neşte spaţii comerciale fix pe epoleţii generalului Magheru, colţ cu Inter-ul. Cinci bucăţi, închiriate pe la bănci cu boaşe, magazine pentru ţâţe şi un bar falimentat. Boon! Se execută anunţ de licitaţie şi se prezintă diferiţi fraieri, y compris amicul respectiv. (Amice, eşti idiot! Ba nu, domnule!) Licitatorii plătesc câte 20 de meleoane taxa de participare per spaţiu, başca încă 20 de meleoane caiet de sarcini.

Şi în ziua de, la ora de, începe licitaţia. La care, pe lângă fraierii de la un lanţ de farmacii plus un arăbete cu idei de şaormărie, plus neica-nimeni al nostru, apar, atenţie!, doi şmecheraşi, la costum, unul umbrit de un bodyguard cu pistol. Şi băieţii cu ochi albaştri, cu complicitatea organizatorilor de la Mafia RAPPS, încep să urce preţul în al nouălea cer. Recte un meleon de euroi suta de metri la primul spaţiu. La următoarele băieţii blochează licitaţiile, apelând la o prevedere curat europeană, nene, balotajul. Adică, dacă rămân doi la aceeaşi ofertă, licitaţia se reia luni doar cu ei, la nivel de şmecherie. Unde s-a mai văzut în lumea asta balotaj la o licitaţie? În Republica Românica doar.

Toate bune şi frumoase, amicul pierde licitaţiile şi taxele, iar băieţii cu mitralieră nu se mai prezintă luni. Plus la spaţiul cu meleonul sains-ficşăn plăteşte pulea contravaloarea. Deci, licitaţia s-a operat, pacientul trăieşte bine mersi pe cinci chirii de doi lei găuriţi. Vreo autosesizare DNA, Poliţia Economică, Europoliţia? Canci. Păi nu stau şi tovarăşii de-acolo în gazdă la RAAPPS? Şi ce, o să facă vreun locuitus interruptus? Not!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare