HomeEditorialConsiliul Superior al Înjurăturii

Consiliul Superior al Înjurăturii

De la o vreme, la Antena 3 nu mai e înjurat Băsescu, ci e luată la refec justiţia. Seară de seară, Gâdea e obligat, săracu’, să se prefacă indignat, dar şi emoţionat până la lacrimi de erorile judiciare scandaloase cărora le-au căzut victime invitaţii săi. Emoţia îi e uşor să o mimeze: îşi imaginează că de mâine Mogulul nu-l va mai lăsa să-l pupe-n fund şi, de mila buzişoarelor de două kile din dotare, îl podidesc, instantaneu, lacrimile. Mai greu e cu indignarea: Gâdea n-a învăţat să se indigneze decât atunci când vine vorba de Băsescu, Udrea, Boc, şi nu de orice paizan care-a făcut puşcărie zece ani, fiindcă a mutat un gard.

Ideea acestui şir de procese-spectacol, pentru care Stalin l-ar fi invidiat sincer, din tot sufleţelul lui bolşevic, pe Voiculescu, este simplă: să arate lobotomizaţilor care aşteaptă „Sinteza zilei” mai abitir ca ajutorul social că justiţia din România e de doi bani, că bagă la puşcărie oameni nevinovaţi şi s-ar putea să-l bage şi pe Felix, tot dintr-o eroare judiciară cum de la Dreyfuss încoace lumea n-a mai văzut. Domnu’ Voiculescu, acuma, dacă tot te-ai apucat, fă, dom’le, treaba până la capăt: vorbeşte cu agariciul ăla de Ponta să desfiinţeze CSM şi să înfiinţeze în loc un Consiliul Superior al Înjurăturii, ca să te judece. Din complet să facă parte ciutacii şi ciumpalacii care-şi dau mai mereu cu părerea la Antene, pe banii matale. Şi să fie proces corect, nu cum a avut Ceauşescu! Procuroare aş vedea-o pe Dana Grecu, că la ce rechizitorii ţine zilnic, sarcina asta e mizilic! Avocatul acuzării să fie Stan-Laptop, că băiatul e tupeist şi n-o să se bâlbâie de frică atunci când o spune: „Domnuuu’ Voiculescu, cum e, dom’le, cu terenurile alea de la Agricultură? Vrei să-ţi pun failu’, să auzi cât eşti de corupt?”

Avocatul apărării nu poate fi altcineva decât Gâdea. Când s-o apuca băiatul ăsta cu frunte bombată şi ochi alunecoşi să se uite în cameră şi să explice ce om minunat e Felix şi câte a făcut el pentru ţărişoara lui, o să se inunde tot sudul ţării, ba şi Moldova, până pe la Suceava, de atâtea râuri de lacrimi vărsate de telespectatori! Şi, dacă nici după o aşa pledoarie demnă de „Sinteza milei”, judecătorii – domnii Badea, Ciutacu şi Ciuvică – nu se vor lăsa convinşi că acuzatul trebuie lăsat liber, Gâdea va recurge la o ultimă chichiţă avocăţească: le va demonstra că clientul său nu poate suporta regimul de detenţie, întrucât este grav bolnav. Da, doamnelor şi domnilor, este trist, dar adevărat: acuzatul suferă de flatulenţă cronică, o maladie care face ravagii, după cum pot depune mărturie, cu mâna dreaptă pe inimă şi cu mâna stângă pe nas, până şi cameramanii şi sunetiştii Antenelor care au fost martori la cel puţin un episod al bolii!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare