HomeEditorialDestinaţii de alegeri

Destinaţii de alegeri

Ehei, dragii moşului, vin alegerile şi e timpul să ne gândim unde fugim de ele. Unde fugim noi, cetăţenii fără spirit civic, loaze nenorocite care nu-şi exercită dreptul sfânt câştigat la lovitura de stat. În care au luptat doar revoluţionarii neimpozitaţi, cu spaţii comerciale moca şi care mai vor. Orice, măi, animalelor!

Am putea să ne luăm liber de Moş Nicolae, joi, pe 6 decembrie, şi să venim acasă luni dimineaţă, pe 10. Exact după ce sechestratorul Jiji, şantajistul Dan, vanitosul Crin, oportunista Firea-Pandele, orala Birchall, normala Udrea sau traseista Ridzi îşi vor fi câştigat colegiile şi, implicit, dreptul de a se legifera în capul nostru.

Putem, de exemplu, să rămânem în ţară, să ne luăm o cameră la un hotel cu hidrant, preferabil nu al gagicarului Negoiţă. Dar ne vor deranja autocarele electorale care pleacă dis-de-dimineaţă cu cetăţeni conştiincioşi, buhăiţi de băutură şi burduşiţi de cărţi de identitate. Sau să o tăiem în staţiuni montane, unde cozile suplimentare la secţiile de vot depăşesc cozile la telescaun.

Mai bine mergem la Viena. Începe Târgul de Crăciun şi vizităm spitalul AKH, unde şi-a tratat Bittman gâţii, după ce l-a strâns nevastă-sa de ei. Sau plutim cu vaporaşul pe Dunăre, la Budapesta. Poate avem norocul să-l vedem pe iaht pe ungurul Nicoletei cum îi dă unguroaicei cu sticla de Tokaj în cap.

Dacă-i prea frig, zburăm la greci. Cea mai mare distracţie e să te îmbraci într-o uniformă de Sturmbahnnführer şi să comanzi liniştit, în nemţeşte, un frappé la terasă în Pireus. Sau în Turcia, la Istanbul, să vizitezi Topcapî, palatul unde Soliman le magnificea pe cele mai grase şi mai urâte cadâne din Imperiul Kanal D.

Sunt şi oferte mai exotice, cum ar fi la Moscova. Vezi tezaurul, pe care n-o să-l mai vezi, şi dacă nu sunt nori, poate apare şi Putin în deltaplan tractat de cocori kaghebişti. Sau mergi la dracu-n praznic, în China, să vezi casa memorială Mr. Pink, cu taurina vacii.

Pe 8 decembrie se joacă Manchester City – Manchester United şi în drum puteţi să-i lăsaţi băiatului lui Vanghelie un teanc de reviste porno. Sau a doua zi e meci la Lisabona. Sporting – Benfica. Şi vedeţi şi hârburile alea de F-16 pe care le cumpără Ministerul Apărării. Pe 6 cântă Lionel Richie la Köln, în Germania. Şi vă luaţi şi o maşină la mâna a doua, că taxa auto reintră la anul, după alegeri. La Scala din Milano, vineri, e Lohengrin. Duminică, atunci când Geoană sare de bucurie la Dăbuleni, puteţi admira Inter-ul cu Napoli pe Giuseppe Meazza.

Cum vă place, vorba lui Shakespeare. Oricum, eu la vot nu mă duc, fiindcă nu mă lasă chestia aia mică şi enervantă numită conştiinţă. Cică să nu mai sacrific nicio secundă din timpul Meu pentru bunăstarea Lor.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare