Hai la vot!

de Mihai Găinușă , 28 noiembrie 2012

O să ziceți: stai, frate, ai înnebunit? Parcă ziceai că, la alegeri, îți iei câmpii! Și eu v-aș răspunde: ce, n-am voie să mă răzgândesc? Numai proștii nu se răzgândesc.

Dar stați liniștiți, e doar un scenariu. Sunt suficient de prost să nu mă răzgândesc. „Hai la vot” înseamnă că mă gândeam să-mi vând votul!

Am văzut zilele trecute un frumos panou electoral cu simpaticii aliați: domnul Mihai Sturzu, de profesie cantautor, și degradantul domn Dobrițoiu, de profesie apărător. Degradant fiindcă l-a degradat pe Turcescu. Acest haios cuplu de politicieni candidează în Sectorul 6 al Capitalei noastre aglomerate. Primul, pentru un post de deputat USL, celălalt, pentru un post de senator USL. Dacă aveam Parlament unicameral, probabil că unul dintre cei doi cânta la altă masă.

Dar așa, fiindcă stimații parlamentari actuali s-au șters la fondul problemei cu opinia exprimată prin referendum, avem două camere legislative. Recte două rânduri de girofaruri, doi atârnători cărători de mape și două secretare. Una mai tânără pentru domnul tânăr de la Hi-Q, una mai experimentată, posibil tip guvernantă militarizată, pentru domnul senator. Și aici, stând la stopul de la Apaca, mi s-a născut prima întrebare: de ce eu n-am secretară? Dar ce să fac cu ea? Lăsați presupunerile, vă rog, că citește și soția.

Dar ocupații domni din afișe au nevoie de secretare. Statul îndelung pe scaunul din Parlament necesită ulterior un ușor masaj. La cel mai utilizat organ în Parlament, adică picioarele. Ar mai fi și posibilitatea apariției de hemoroizi, dar stați liniștiți. Pentru un parlamentar se găsesc oricând specialiști în gâdilat hemoroizii. Spre deosebire de parlamentarii din ghetoul militarizat Casa Poporului, doamna EBA, la Parlamentul European, nu are nevoie de maseuri. Dânsa se dezmorțește după ședințe făcând jogging la mall. Îi caută lui SYDA gel de păr.

Mă uitam la panoul cu acești Stan și Bran ai viitorului Parlament (stopul ține mult la Apaca) și mi-am dat seama că toți cei implicați în alegeri câștigă câte ceva. Ăștia care fac panouri au sărbători liniștite. Domnul deputat Sturzu o să aibă o secretară în gașca lui. Tipii cu sonorizarea pe la mitinguri bagă tare pentru ambele tabere. Una tot îi plătește după alegeri. Trepădușii din teritoriu o să aibă grijă de hemoroizii lui Dragnea. Proprietăreasa apartamentului doamnei Udrea, la Roman, o să primească un consistent bonus, când madam o să-și ia tălpășița din exilul electoral. Electoratul o să ia care o găleată, care o mare țeapă.

Numai eu nu m-aleg cu nimic.

Așa că m-am decis. Dau votul meu, la licitație, oricărui candidat care dorește să-mi facă un masaj catifelat antihemoroidal. Succes!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+