HomeFeatured home 2Avem cel mai mare drapel din lume. Și ce?

Avem cel mai mare drapel din lume. Și ce?

România e țara celor mai irelevante recorduri mondiale. Spre exemplu, nu mai departe de acum câțiva ani, chirurgul-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, ne-a băgat și el în Cartea Recordurilor: nu pentru autostrada sa suspendată invizibilă, ci pentru numărul de Moși Crăciun pe metrul pătrat. Acum a venit și rândul celor de la Antena 3 să-și demonstreze din nou (pentru a câta oară?) irelevanța: datorită lor avem cel mai mare steag din lume, o măgăoaie de 5 tone cu care i-am bătut la fund pe cei care dețineau până acum recordul, puternica țară a Libanului.

Nu vreau să mă lansez în fel de fel de speculații demne de un psihanalist amator, de genul: pentru ce compensează obsesia asta incredibilă pentru mărimea gigantică a steagului; sau pentru cine. Mai degrabă altceva mă nedumirește, și anume îndemnul antenioților de a mă mândri și eu de reușita lor și de faptul că sunt român. Serios acum, nu-mi pot imagina vreo situație în care steagul ăla să mă ungă pe suflet. E ca și cum aș merge cu mașina prin Austria, mi-aș mușca buzele de ciuda uitându-mă la autostrăzile lor sau la cum arată Viena în comparație cu Bucureștiul, dar apoi mi-aș aminti că sunt român și am cel mai mare steag din lume. Deci sunt mai tare ca austriecii, nu?

Tot în ziua în care Antena 3 ne-a băgat în Cartea Recordurilor, Guvernul României, prin Obermasturbanführerul Șova de la Marile Proiecte, s-a gândit să facă tot posibilul să ne păstreze și el acolo, după ce a amânat rezilierea contractului de 10 ani și 52 km cu Bechtel. Dacă cei de la Guinness Book mai sunt în țară, îi rugăm să ne bage în Cartea Recordurilor și pentru 27 de milioane de parai pentru 1 km de autostradă. Doar așa, să moară țările din lumea a treia de ciudă!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare