HomeFeatured home 2Extemporal la democrație

Extemporal la democrație

Fideli principiului “porcul se îngrașă în Ajun”, parlamentarii au încercat acum două săptămâni să se facă mai rotofei în fața Codului Penal și a Agenției Naționale de Integritate, după ce mâna dreaptă a lui Voiculescu, Bogdan Ciucă, a schimbat pe șestache niște articole pe ici pe colo, prin punctele esențiale, iar apoi aleșii poporului și-au votat superimunitatea la care visează de când fac afaceri cu famiglia.

Sincer să fiu, situația asta nu mă surprinde deloc. Să zicem că ai un copil care îți cere tot timpul dulciuri, tu îi dai, și nici nu te bate gândul să-l mai duci pe la dentist. Păi se mai cade apoi să te plângi că fi-tu are carii ori că fi-ta plânge în miez de noapte că o doare măseaua? Nu prea. La fel e și în cazul politicienilor. Deși se bat cu pumnu-n piept că urasc politicienii corupți, românii se pare că, în loc să-și dorească să-i trimită puțin să se răcorească pe la Rahova, le dau din patru în patru ani câte un bilet de voie să se gudure pe lângă încălzirea centralizată din Parlament. Iar atunci când măcar unul dintre ei calcă pe bac și ajunge, până la urmă, la mititca, compatriotul nostru creștin îl apără cu toată milostenia cu care se laudă la fiecare sondaj de opinie.

Pentru că tot vorbeam despre sondaje de opinie, la 24 de ani de la Loviluția din ’89, unul nou arată că aproape jumătate dintre români consideră comunismul „un lucru bun pentru România“ și că, pe vremea în care căldura și apa curgeau cu țârâita, iar curentul și televizorul funcționau 2 ore pe zi ( ca să vedem ce a mai făcut marele cârmaci), la noi în țară se trăia mai bine. Dacă așa stau lucrurile, scorul electoral al USL-ului de anul trecut, adică cele 60% din voturi, nu mă miră deloc. Aștept, în curând, ca același Parlament să decidă că doar deputații și senatorii au voie să mănânce porc și cozonac de Crăciun, poate atunci o să-și dea seama și România că, din nefericire, a picat extemporalul la democrație.

Publicat în AC, nr. 50

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare