HomeFeatured home 2Miniștri buni pe partea orală

Miniștri buni pe partea orală

Viitoarea autostradă care va lega orașele Sibiu și Pitești este una dintre cele mai importante din România. De ce stau lucrurile așa, e simplu: la unul dintre capetele ei se află Dacia, care a amenințat că dă-n marșarier până-n Maroc dacă Guvernul nu-i face șoseaua promisă.

Acum câteva luni, premierul n-o socotea necesară. Un drum cu două benzi de circulație plus una de urgență care să lege Bucureștiul de Alexandria în care-și duce traiul dulce madam Bombonica Dragnea i se părea mai necesar decât calea pe care Dacia să-și care trailerele cu autoturisme noi pe punte. E bine să ai două benzi spre Alexandria, la caz că soții Liviu și Bombonica vor vrea să facă liniuțe pe carosabil, cu limuzinele lor cumpărate din salariile de bugetar.

A trecut timpul și, sub presiunea perspectivei de a rămâne fără cea mai importantă fabrică românească, premierul Viorel și cetățeanul Victor au ajuns la un consens, în premieră pentru familia Ponta: autostrada Bombonica și autostrada Dacia sunt la fel de importante pentru țară, deci trebuie făcute amândouă.

De unde până mai ieri era un subiect închis, deodată a devenit unul de primă însemnătate pentru guvernul care muncește mai mult cu gura, decât cu mâna sau, Doamne- ferește, cu capul. Premierul Ponta și ministrul Transporturilor Șova au dat startul competiției de declarații excitante, una mai aprinsă decât alta. „N-o facem“ s-a transformat ca prin minune în „o facem“, care s-a nuanțat în „o facem repede“, ca să fie satisfăcut electoratul predispus să pună botul la prostii.

Pe la începutul lui martie, tartorele Transporturilor comunica pe căile oficiale ale acestui Guvern, adică pe blogul personal, că treaba va începe în prima parte a lui 2016. Acum câteva zile a revenit asupra subiectului și, uitând primul termen, a avansat un altul, la plezneală: 1 ianuarie 2017.

Mai mult ca sigur, în următoarea perioadă ministrul Dănuț va mai scoate și alte panglici printre buze. Că doar nu-l doare gura să vorbească despre ceva pe care, în mod sigur, nu va pune mâna.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare