HomeFeatured home 2Ponta ne numără ouăle

Ponta ne numără ouăle

Sper că ăia care i-au votat sunt fericiți acum, după ce Guvernul Ponta a inventat și a majorat în jur de 30 de taxe și impozite. Foarte afectați vor fi țăranii. Nu ăia de la Mamaia, ci ăia de la țară, adică majoritatea electoratului USL, care vor fi căutați de stat la ouă și vor fi nevoiți să plătească CAS pe ele. La fel pe lapte și miere sau pe capete de vaci și boi, dar nu alea care se uită la Antena 3 și votează în consecință, ci alea din bătătură care au, totuși, o utilitate publică. Băieții de la „Gândul“ au numărat 26 de taxe noi sau majorate de către Guvernul Ponta, inclusiv taxa pe blănuri sau pe divorțul amiabil. Mai exact, dacă te prinde nevasta că i-ai făcut cadou amantei o blană de viezure, plătești la stat de două ori, o dată taxă pe blană și a doua oară, dacă ai noroc și are și nevasta un amant, pe divorțul amiabil. Ponta susține că vrea să impoziteze luxul, să ia de la cei bogați și să dea la săraci, să fie o copie după Robin Hood, că la asta se pricepe și are și experiență. D-aia pune taxe pe iahturi, mașini puternice sau pe aur, cu excepția verighetelor.

Ce-a fost mai întâi, ghiulul sau găina?

Sunt curios cum va colecta statul aceste taxe. În acest moment nu există un recensământ al animalelor domestice din România. Țăranii vor plăti în funcție de numărul de dobitoace pe care-l declară. Și, dacă au fost suficienți de inepți încât să voteze cum le-a dictat conștiința lui Gâdea, cu siguranță nu vor fi suficient de proști încât să fie cinstiți cu statul care vrea să le ia banii. Dacă au 20 de găini, vor declara că au două, și nu sunt convins că funcționarul fiscal le va scotoci cotețele ca să le numere ouăle. Apoi cu aurul. Ce l-ar împiedica pe manelist să declare drept verighetă un ghiul de neam prost? Pe care s-o declare, ulterior, pierdută și să-și ia altă verighetă cu aspect de brățară?! Zic și eu, na!

Îmi aduc aminte cine zbiera mai tare, acum câțiva ani, când Guvernul Boc făcea același lucru. Pai da, taman Ponta. Pentru mine e clar: nici unul dintre ei nu e suficient de inteligent încât să gândească o strategie reală de atragere a fondurilor la buget. Știu doar să taie din venituri și să mărească taxele. Mă scuzați, dar asta l-ar duce capul și pe Fernando de la Caransebeș.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare