Rechinii maidanezi au atacat mai mulți bucureșteni

de George Bonea , 30 septembrie 2013
rechin maidanez

Ploile abundente din ultimele două zile aduc din ce în ce mai multe probleme pentru autorităţi. Mai mulți locuitori ai capitalei au fost atacați de rechinii maidanezi, animale ajunse la incredibila cifră de aproximativ 65.000 doar în București. Se pare că rechinii fără stăpân au ajuns o problemă în toată România după ce mai mulți oameni au fost mușcați. Estimările arată că zilnic 9 bucureșteni sunt mușcați de rechinii maidanezi, dar și de rechinii care nu au botniță când sunt plimbați de stăpâni.

Oficialii dau vina pe iubitorii de animale, în general pe pensionari, care țin pe lângă blocuri mai mulți rechini pe care îi hrănesc zilnic și nu îi lasă pe rechinieri (o subdiviziune a hingherilor) să îi prindă și să îi castreze. Întrebată de ce ține rechini în jurul blocului, o bătrânică a răspund că-I este milă de ei. „Sunt și ei suflete mamă și uite că păzesc blocul, nu vin hoți, violatori, câini”, a mai precizat aceasta.

Sorin Oprescu a declarat că este deranjat de această problemă și se gândește serios la un referendum prin care bucureștenii să voteze dacă vor sau nu eutanasierea rechinilor fără stăpân. ONG-urile, precum Vier Sharken, Fundația „4 Aripioare” și Asociația pentru protecția animalelor Sharki, au depus deja o petiție prin care acuză inițiativa de eutanasiere ca fiind un genocid: „oamenii pot lua adopta câte un rechin fără stăpân și se pot face piscine pentru cei care nu ajung să fie adoptați. Opriți genocidul!”.

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+