HomeFeatured homeCoperta de luni, NR. 26 (1-7 iulie): Kung Fu...

Coperta de luni, NR. 26 (1-7 iulie): Kung Fu Ponta

Știind că ursul panda e pe cale de dispariție, România le oferă chinezilor o copie ieftină:

Cu prilejul apropiatei întâlniri oficiale de la Beijing, demnitarii chinezi vor primi de la omilogii lor români
o chinezărie autentică: acest animal politic, expert în lupta de autoapărare contra justiției, Tg.Jiu-Jitsu și Kung Furt,
urmând ca, în caz de nevoie, să le trimitem chiar și o trupă de războinici Shaoling de la Antena 3.

Victor Ponta recomandă:

Cristian Pârvulescu: „Drama României e că ne pleacă medicii, nu preoții!“

Liderul Forumului Constituţional, Cristian Pârvulescu, este unul dintre cei care au „moşit” noua Constituție. Ce crede el despre lipsurile şi plusurile acesteia aflaţi în pagina 3.

Niciun risc pentru Grigore de la Fisc. Doar coincidențe

Grigore Popescu e directorul executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Sibiu din vara lui 2005. De-atunci, domnul Popescu a fost bântuit de coincidențe care mai de care mai bizare care, în principiu, l-au îmbogățit.

Șeful Fiscului din Sibiu, Grigore Popescu, este membru PDL și acționar unic la SC PROACT SRL, o firmă de contabilitate, audit financiar și consultanță în domeniul fiscal, care are contracte de prestări servicii cu peste 40 de societăți comerciale și birouri notariale sibiene. Prin natura lor și a legilor din România, aceste societăți comerciale întrețin relații normale sau mai puțin normale cu, ei, da, taman cu Fiscul, adică au de plătit impozite, unele au datorii, altele primesc amenzi, penalități etc. Ați prins faza cu incompatibilitatea sau pe aia cu conflictul de interese?

 

 

Reportaj exploziv! Cine rezolvă bombele care nu sunt sexy

Până să mergem în vizită la Biroul Pirotehnic din Poliția Capitalei credeam că suntem în stare să dezamorsăm o bombă dacă e cazul. Pare simplu, nu? Trebuie doar să o găsești și să tai firul roșu. Sau pe cel albastru, mă rog! OK, poate pe cel verde! În realitate însă, lucrurile nu-s nici pe departe așa de simple. De exemplu, am aflat de la comisarul-șef Mugurel Săftoiu, șeful biroului, că nici măcar termenul „dezamorsare” nu-i cel corect, ci, de fapt, se spune că „neutralizezi” o bombă. Dezamorsarea pe care ne-o imaginăm noi e doar din filme, pentru că de obicei nu prea trimiți oameni lângă chestii care pot să facă BOOM!, decât ca ultim resort.

 

Omul gospodar își face iarna car și vara altar

De comuna ialomiţeană Reviga nu ştiu dacă aţi auzit, fiindcă aici nu s-a născut nicio personalitate modernă. Nu tu un Năstase, nu tu o Udrea, nici măcar colo o Biăncuţă sau Cruduţă. În schimb, de câţiva ani, această aşezare bătută de vânturile Bărăganului şi-a creat o faimă deosebită după ce mai mulţi oameni s-ar fi vindecat miraculos, se spune, graţie rugăciunilor rostite de preotul Gheorghe Pandelică.

Când s-a dus vestea că părintele Pandelică are har de tămăduitor, lumea a început să dea buzna la Reviga mai ceva ca la Maglavit. Dar nu toţi au fost la fel de bucuroşi ca bolnavii care veneau în cârje şi plecau pe role. Succesul repurtat de părintele Pandelică şi de fiul acestuia, Casian, la rândul lui preot, în depăşirea planului la vindecări a stârnit invidie la nivelurile superioare ale Bisericii Ortodoxe. Care niveluri ce şi-au spus ele: „Bine, dom’le, har, har, da’ la noi nu se marcă niciun dar?”. Căci, poate nu
ştiţi, dar înalţii ierarhi ai BOR, aşa bătrâiori cum îi vedeţi, au o privire vulturească
şi au văzut de hăăăt, departe, cum, din bancnotele depuse în cutia milei, la Reviga, un personaj al cărui nume nu-i bine să-l rostim la ceas de seară le făcea, complice, cu ochiul.

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare