HomeFeatured homeDatorită lui Moș Crăciun, Finlanda susține aderarea României la...

Datorită lui Moș Crăciun, Finlanda susține aderarea României la Schengen

Luni, 23 septembrie, premierul Victor Ponta s-a aflat într-o vizită oficială de lucru în Finlanda unde s-a întâlnit cu omologul său, Kimi Raikkonen, sau ceva de genul ăsta. Numele e mai puțin important. Mult mai important mi se pare faptul că presa a ratat titlul Mickey Mouse în Țara lui Moș Crăciun.

Și mai important este că la Helsinki s-a discutat despre aderarea României la spațiul Schengen și, implicit, de susținerea Finlandei. Hakkinen ăla al lor a promis că dacă raportul MCV e favorabil, Finlanda susține fără rezerve admiterea noastră în spațiul european de liberă circulație. Academia Cațavencu vă prezintă în EXCLUSIVITATE motivul real pentru care Finlanda este dispusă să susțină România în acest demers: Moș Crăciun s-a săturat de controalele vamale din România!

Binecunoscutul și îndrăgitul aducător de cadouri din Laponia a explicat și motivele pentru care a pus presiune pe guvernul finlandez. Din cele spuse de Moș Crăciun, reiese că în fiecare an este oprit la vamă și puricat la cadouri de către agenții români. Acest lucru cauzează întârzieri uriașe în programul Moșului astfel încât, de multe ori, românii primesc cadourile cu câteva zile întârziere sau deloc. Mai mult decât atât, ne-a dezvăluit rușinat Moșul, nici el nu are mereu actele în regulă și este nevoit să dea șpăgi. “N-am mereu timp pentru cadouri de calitate mai bună și achiziționate legal”, ne-a spus Crăciun. Astfel, multe din cadouri sunt chinezării, cumpărate fără factură, fără chitanță. Unora le aduce marijuana, cocaină, țigări de contrabandă, mașini de lux furate din Germania, prostituate moldovence, organe, copii sau CD-uri cu manele piratate. “Aderarea la Schengen ar însemna controale vamale mai puține sau chiar deloc, am și eu o vârstă, nu mai pot stat ore în șir în picioare. Imaginea lui Moș Crăciun este și imaginea Finlandei”, a declarat pentru AC Moș Crăciun, a cărui identitate, evident, n-a vrut să-i fie dezvăluită.

De altfel, nu e prima oară când Moș Crăciun se plânge de România. În trecut a acuzat starea proastă a drumurilor noastre precum și problema câinilor maidanezi care-i mușcă de fiecare dată renii.

 

exclusiv online

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare