HomeActualitate23 august - de la Sărbătoare Națională la aniversare...

23 august – de la Sărbătoare Națională la aniversare personală

După 76 de ani de la momentul în care vechii istorici marcau întoarcerea armelor de la Est către Vest, iar noii istorici punctau depozitarea într-o debara regală a mareșalului Antonescu, românii nu au mai avut motive de ieșit cu steagurile pe stadioane, și nici de leșinat pe bulevardul Victoria Socialismului cu coifurile de ziar pe creștet. Singura sărbătoare, pentru unii, de 23 august, a rămas ziua personală de naștere, și vorbim aici despre contemporanii care încă ne mai onorează cu existența, gen Fuego, Andra, Demetrio Albertini și Andrei Pleșu, și nu despre legendarii Gene Kelly și Paul Everac, pentru care torturile aniversare s-au transformat de mult în colive comemorative.

Și pentru că tot vorbeam de maestrul Pleșu, cel ai cărui părinți au fost scutiți de măreața demonstrație aniversară româno – sovietică din vara anului 1948, tocmai pe motiv de aport la efortul demografic al țării, redăm mai jos câteva dintre urările neobișnuite, primite ieri, de la câțiva detractori, pe pagina de Facebook neoficială, administrată de un grup de admiratori, căci felicitările uzuale, gen ”fie ca”, le cam cunoaște toată lumea:

Horea Patap, pensionar MAI: "E ziua lu mata, domnu Pleşu?? Măi nene, io zic s-o lași mai moale azi cu ieclerele şi să bagi la gheozdan macsim 30, c-am auzitără că deţii în propietate şi diabet pe lângă averile strânse din sudoarea poporului. Să zici mersi că domnu Ciauşescu l-a asasinat colegii lui de masonerie, căți dedea dânsu acuma numa savarine la Bacău, unde tea făcut conform cum meritai dupe calificarea ta, muncitor necalificat!"

Daniel Liceanu, sudor calificat: "Pleșule, dacă nu-l împuşcați voi pă Ceauşescu, acuma mai aveam şi eu dă muncă pă şanterele patriei. Aşea stau paznic cu salar minimal şi zece tichete maxime, să duc o pâine şi un smartfon la copilaşi. Păcat că nu mai trăeşte tribunu Vadim să-ți zică din nou dă la obraz. Da' poate face domnu Gâdea deseară o emisie omageală, să-ți iasă şampaniea franţuzască din nas direct pă papeon!"

Mihai Casapu, realizator Antena 33: "Alo, domnii care țineți pagina ilustrului Andrei Pleșu! Din partea mea poate să facă tovarăşul intelectual câţi ani doreşte, dar să ne mai lase în pace cu textele din Dilema unde ne învaţă el pe toţi cum să fim, cică, morali. Dumnealui e prieten la toartă cu latifundiarul Patapievici, care am demonstrat cu acte de la colegul Bufniţică că deţine un metru pătrat din pământul sfânt al ţării la Roşia Montană. Vă daţi seama cât profit i-a ieşit până acum, fără măcar să dea şi el o lopată în folosul naţiunii? Am informaţii că banii îi împarte cu Pleşu şi Băsescu. Voi prezenta în direct un extras de cont de la o bancă din Panama ca să se vadă cine sunt adevăraţii mafioţi ai acestei ţări, nu investitorii patrioţi care zac în puşcării pentru c-au luptat contra dictaturii!"

Mariea Săpăligă, textilistă: "Am m-ai spuso şi cu alte ocazi, nu doar acuma când ziceţi că sa mai împlinit domnu Pleşu de n-ul mai încape fracu: cea făcut pentru oameni simpli, a dat ceva vreodată la un sărman s-au la copii de favorizaţi de societate? Eu am muncit pe persoană fizică din greu şi nu acceptez sfaturi de la unii ca dânsu. S-ăşi vadă de filozofeala lui şi să nu se mai creadă că le ştie pe toate, de la religie şi până la cum se face politică pentru cetăţeni simpli ai acestei ţări!"

Gaby Firu, poetă: "Am citit de curând că domnu Pleşu a zis că-i greu să argumentezi filozofic cum a ajuns o poetă ca mine să fie precupeaţă la primăria din Bucureşti. Să ştie dumnealui că se munceşte din greu ca să fii ales de alegători şi nu se toacă menta pe la reviste şi simpozioane, cum face dânsu când nu dă afară vânzătoarele de la Humanitas. De ce nu candidează domnia sa, i-e frică că-l bate şi Alex Coita la procentul electoral?! E uşor să stai în turnu din fildeş şi să dai sfaturi despre cum se reuşeşte în vieaţă. Oricum, îi urez la mulţi ani, să trăiască ontologic ziua când precupeaţa aia o s-ajungă şi Preşedinte în România!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare