HomeActualitateDin obișnuință, Franța s-a predat din nou necondiționat, de...

Din obișnuință, Franța s-a predat din nou necondiționat, de data asta coronavirusului!

Primul ministru francez Jean Castex a anunțat astăzi faptul că, după aproape un an de luptă aprigă împotriva uneia dintre cele mai letale forțe din lume, pandemia de Covid-19, Franța a fost nevoită să se recunoască iar învinsă de o forță superioară pe toate planurile și, pe cale de consecință, s-a predat din nou necondiționat, de data asta coronavirusului!

Este o zi tristă pentru poporul francez”, a spus premierul francez Jean Castex. „Când COVID-19 ne-a lovit teritoriul pentru prima dată, am încercat să ne ocupăm de pandemie mai întâi în mod diplomatic. Eu am întâlnit personal coronavirusul și, discutând împreună, am ajuns la un acord de pace reciproc, asigurându-l că nici francezii nu îl vor deranja prea tare cu distanțarea socială, măștile și dezinfectantele dacă și el va înțelege situația noastră dramatică și își va limita expansiunea la maxim câteva mii de persoane infestate pe zi”, a mai explicat premierul francez.

Însă acest lucru a fost doar temporar și de scurtă durată. Și cum noi, francezii, avem o tradiție care datează de secole, anume că, de fiecare dată când există o luptă majoră împotriva cuiva care prezintă un pericol pentru omenire, noi ne prefacem doar că vom lupta dar apoi ne predăm necondiționt în scurtă vreme, am decis să nu rup această tradiție sacră, mai ales că a trecut deja prea mult timp, între al doilea război mondial și pandemia de COVID-19, interval în care nu am mai avut ocazia să o exersăm”, a mai adăugat Castex.

Contactată de reporterii CNN, pandemia de Covid a declarat că, după preluarea întregii Franțe, va declara în Hexagon o lege marțială în baza căreia oricine va fi prins că folosește alte vaccinuri, măști, dezinfectante sau mănuși decât cele omologate de Partidul Comunist Chinez, va fi și a închis în carantină pe o perioadă îndelungată.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare