HomeSocialD'ale cetateanuluiFără falsă pudoare, despre Martie și mărțișoare...

Fără falsă pudoare, despre Martie și mărțișoare…

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, realizăm tot mai mult că mitul cu care am fost crescuți, și anume că trăim într-o lume a bărbaților, condusă de bărbați, este o minciună sfruntată. Corola de minuni a lumii ne-a fost strivită odată ce am dat piept cu Zilele de 1 și 8 martie. În niciun caz, zilele astea nu au fost inventate de bărbați. Prost să fii să-ți dai singur foc la valiză. Odată ce ai învățat femeia să primească cadouri, ți-ai semnat condamnarea la o moarte lentă pe holurile mall-urilor. Prin urmare, e clar că toată treaba asta a pornit de la femei.

Totul are un început

Factorul determinant a fost, bineînțeles, sexul. Femeile și-au dat seama că sexul are puteri nebănuite asupra bărbaților. Pasul următor a fost să-și maximizeze fericirea. Dacă bărbatul e așa disperat după sex, de ce să nu profiți de asta și să obții și alte beneficii. De aici, dragilor, s-a născut tradiția cu cadourile la femei. Probabil, de vină pentru asta e tot un bărbat. Undeva în preistorie, un amărat de dac a vrut să facă un gest frumos, fără înțelesuri ascunse. I-a făcut un cadou femeii lui. Celelalte femei din trib au devenit apoi geloase. „Ia uite, Titi, i-a adus Ilenei un colier făcut din urechile dușmanilor, tu de ce nu-mi aduci niciodată nimic“, au spus celelalte femei în grup. „Până nu-mi aduci ceva, nu mai vezi coțăială“, au spus ele la unison propriilor bărbați. Și de aici încolo, toate femeile și-au dat seama că pot face ce vor din bărbați. Probabil că schimbarea asta de paradigmă a avut loc la începutul primăverii, de aici și Mărțișorul. Altă legătură nu vedem. Femeile au mascat-o apoi și au spus că are legătură cu venirea primăverii. Dar să dea dracu' dacă vedem vreo legătură între femei și primăvară. Venirea primăverii e semn de bucurie.

Libertatea este sclavie

Suntem convinși că mulți vor spune că exagerăm. În fond, e vorba doar începutul lui martie, deci nu e un efort așa mare. Asta e exact ce vor femeile să credeți. Din contră, sărbătorile astea nu sunt nimic altceva decât o formă și mai mare de control al femeii asupra bărbatului. E un fel de regularizare, ca la Lumină. Dacă faci cadouri doar de sărbătorile legale, ești un nesimțit, deci oricum ajungi la gunoi. Dacă faci cadouri de rahat în timpul anului, trebuie neapărat să te revanșezi de zilele astea, altfel ajungi tot la gunoi. Mai mult, toate cadourile din timpul anului sunt judecate apoi în funcție de cele de la începutul primăverii. Dacă de sărbătorile astea faci cadouri consistente, înseamnă că ești bun de păstrat. Dacă ai ridicat ștacheta și apoi vii cu mizilicuri, ajungi iarăși la lucru manual în fața monitorului. Practic, orice ai face de sărbătorile astea frustrante, ești mâncat. Nu există cale de ieșire.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare