HomeActualitateO groapă din asfalt în care s-au descoperit urme...

O groapă din asfalt în care s-au descoperit urme de bucșe, lonjeroane, și capace de Dacie a fost declarată sit arheologic

Isprava aparține unui funcționar din Ministerul Culturii care, după ce a ajuns cu mașina personală pe fundul unei gropi de pe un bulevard bucureștean, a găsit în capcana stradală urme fosilizate de planetare şi bucşe de Dacie preistorică.

Primele cercetări indică faptul că planetarele şi bucşele aparţin unui autovehicul Dacia 1310. Cel mai probabil, groapa a fost peticită ani de-a rândul, altfel nu se explică de ce-am găsit şi rămăşiţele unei plăcuţe de înmatriculare, capace de roţi, cauciucuri tubeless sau o «lămâie» pentru începători. Din păcate, plăcuţa de înmatriculare era foarte deteriorată şi n-am putut face măsurătorile specifice. Din analiza cu carbon 14 a celorlalte artefacte am putut să stabilim însă că vechimea lor este de aproximativ 20 ani. Mai mult decât atât, poziţionarea rămăşiţelor ne-a făcut să credem că nu este vorba doar de o simplă groapă reasfaltată din când în când. Este foarte posibil să fim în faţa unei gropi comune de părţi auto. Acum, bineînţeles, nu pot decât să fac speculaţii. Este foarte posibil ca autorităţile să fi îngropat aici părţile care s-au desprins din maşini în celelalte gropi din oraş pentru a muşamaliza calitatea deplorabilă a asfaltului, dar este prea devreme să pot trage o asemenea concluzie”, ne-a declarat Ion Groparu, arheologul pățit, angajat în Ministerul Culturii, serviciul de Patrimoniu.

Zona este momentan închisă, iar groapa a fost declarată sit arheologic și nu va fi reacoperită prea curând din două motive. Primul motiv ţine de faptul că arheologii nu şi-au terminat cercetările. Al doilea motiv ţine de viteza autorităţilor: Până truchează o licitaţie, până vin muncitorii şi până toarnă asfalt de aceeaşi calitate îndoielnică, mai durează.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare