HomeActualitatePe 15 ianuarie, BLM a sărbătorit ziua de naștere...

Pe 15 ianuarie, BLM a sărbătorit ziua de naștere a lui Martin Luther King, dărâmându-i o statuie!

Activiștii Black Lives Matter continuă să surprindă în Statele Unite, cu comportamentele lor extrem de imprevizibile. După ce, în urmă cu o lună, s-au raliat protestelor lui Donald Trump privind renumărarea voturilor la prezidențialele americane, considerând că vor rămâne fără obiectul muncii în eventualitatea în care scruitinul va fi câștigat de democrați, pe 15 ianuarie, BLM a serbat ziua de naștere a lui Martin Luther King Jr., o adevărată icoană a drepturilor civile, dărâmând o statuie a acestuia.

"Acesta este modul în care Martin Luther King ar dori să fie onorat", a declarat activistul BLM, profesor de sociologie, Mirell Pallavra. "Dr. King a fost o figură creștină extrem de problematică, care a promovat daltonismul și protestele pașnice. Mai mult decât atât, a fost apreciat public, în mod inacceptabil, de către cunoscutul luptător pentru supremația albilor, Ronald Reagan. Știm că, din moment ce MLK era un radical, la fel ca noi, el ar fi extrem de mândru să își vadă azi propria statuie dărâmată”, a completat Pallavra.

Black Lives Matter este de părere că, în ciuda anvergurii istorice a lui Martin Luther King la nivelul opțiunilor politice, faptul că acesta a susținut patriarhatul și capitalismul occidental este un motiv suficient și necesar pentru ca vestigiile sale monumentale să fie înlăturate.

MLK a fost transformat într-o caricatură și folosit de către oamenii albi pentru a-și alina vina pentru privilegiul lor”, a spus Mirell Pallavra. "Este timpul să dărâmăm statuia acestui simbol creat de albi și să o înlocuim cu alta, a revoluționarului socialist, diversitar și multiculturalist violent, care a luptat împotriva rasismului capitalist sistemic", a mai spus Pallavra

BLM local a promis să înlocuiască vechea statuie MLK cu una care îl prezintă pe Dr. King în singura sa ipostază acceptată în prezent: îmbrăcat în Karl Marx și ținând în mână un steag în culorile curcubelului, cu seceră și ciocan.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare