HomeActualitateRomânia știrilor de la ora 5

România știrilor de la ora 5

Indiferent de evenimentele politice, sociale, culturale sau sportive, de vreo 20 de ani constanta fluxurilor media de zi cu zi ale televiziunilor naționale o constituie calupurile cu informații tragice, de tip ”știrile de la ora 5”.

Știrile astea sunte așteptate de mulți, stârnesc emoții, se consumă reverberant și, cel mai tragic, educă. Și astfel, după ani de zile și generații succedate la telecomandă, descoperi că cea mai constant exersată relaționare a românului este uciderea vecinului.

Uitați-vă și voi. În fiecare zi, minimum două asasinate au loc în România. Și nu cine știe ce cazuri, cu mănuși, măști și piste false. Nu. De cele mai multe ori, se ia o coadă de mătură, un făraș/ sac de rapiță, îi croiești vecinului două în maxilar, îl lași lat și apoi îi iei grâul. Bravo. Ți-ai omorât vecinul ca în Evul Mediu, folosind o mătură, un făraș și propria inteligență. 25 de ani pentru dumneavoastră, face cinste domn procuror!

Azi, am citit despre un om care, în neștiință de cauză, a fost omorât de un bătrân cerșetor din Iași. Vechiul tâlc cu un om în baie, un nebun scăpat de la zoo și un aparat de ras. Ce i-a făcut? A deschis ușa casei și apoi a sunat la 112. Așa se ucide în România. Cu aparatul de ras.

Nici în cel mai prost film cu proști nu vezi așa ceva. Măcar ăia se omoară din prostie. Românii nu au auzit de așa ceva. Ei se omoară din idioțenie și pentru capra aia pe care a luat-o vecinul de la târgul din Bătăieni. De ce? Pentru că acea capră l-a făcut pe vecin să scoată bani din perechea de raiați din dotare. Așa că, dacă el a dat banii, mie mi se cuvine capra. Omul nu vrea, tu îl omori și, fără măcar să realizezi, ai pierdut și capra și ți-ai pierdut și 25 de ani de viață.

Pe mine mă enervează cel mai mult crimele de la țară. În primul rând, mediul rural nu este destinat crimelor. Acolo mori de bătrânețe, de varicelă netratată și pentru că ai tenii-n intenstin. Nu pentru că te-a ciopârțit unul cu coasa pe câmp. La țară mori simplu și ușor, și nu-i dai nimănui bătăi de cap. În teorie. În practică, în satele din România, funcțonează pe principiul Jeckyll & Hyde: ziua tai puiul pentru supă, noaptea tai vecinul. Îl calci în propria casă cu plugul.

Cam așa se omoară, zi de zi, românul știrilor de la ora 5.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare