HomePoliticTăricene, arest in peace!

Tăricene, arest in peace!

Alunecat, pe noroiul combinațiilor propriei sale guvernări, pe canalizarea urât mirositoare către tubulatură, fostul premier și șef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a arătat indignată de decizia procurorilor anticorupție, strigând în stânga și în dreapta că nici 800.000 de euro mascați în servicii de consultanță nu a luat, nici comunicatul DNA nu a i-a fost prezentat iar revenirea dosarului în lucru nu ar fi decât consecința dorinței de răzbunare a dictatorului Iohannis, ăla care vrea înlăturarea totală de pe scena politică românească a singurului opozant, vezi Doamne, pe care prezidentul îl mai avea.

Mai mult decât atât, în loc să zică mersi că, de Sărbătorile astea, n-a fost sorcovit de mascați pe la uși, Tăriceanu atacă din nou la baionetă și sistemul de justiție, despre care spunea că a revenit în câmpul „tactic” și politic, anunțând că ”se va lupta în continuare cu toți cei care vor să repună pe picioare sistemul nășit de Băsescu”.

La general vorbind, atâta lipsă de nerecunoștință precum cea întâlnită la pușcăriabilii cu gulere albe din România, cu greu mai vezi în altă parte. În țara asta, dacă o babă a furat două pâini și apoi recidivează cu trei legături de leuștean vândute pe neve în piață, în perioada de probațiune, nimeni nu-l întreabă pe președinte dacă-i încuviințează femeii urmărirea penală, ci făptuitoarea e băgată imediat la zdup. Ba te pomenești că judecătorului i se pare că-i face un favor, căci cine știe în ce magherniță stătea amărășteanca. Așa, la pușcărie, măcar are curent electric, apă potabilă, dușuri și nici nu trebuie să plece-n tocmai în fundul grădinii, dac-o apucă pârdalnica de burtă vineri noaptea. Și-n vremea asta, politicienii, acuzați de procurori că au luat șpăgi de sute de mii de euro, fac nazuri pentru faptul că sunt agresați în spațiul public cu ”însăilari de presupuneri și de aberații juridice” care încearcă sa îi pună ”într-o lumină defavorabilă”.

Dacă ar fi să ne luăm după procurorii DNA, care spun că probele lor împotriva lui Tăriceanu sunt zdrobitoare, într-o țară normală, Călin și-ar face azi valiza, și-ar lua kitul de protecție pentru dușuri, și-ar pupa nevestele, amantele, valizele cu parai sau pe cine mai are el pe acasă și s-ar prezenta, discret, la poarta Rahovei, să-l bage ăia șase săptămâni în carantină. Dar România e mai curând o țară paranormală, e țara unde banii dispar de la bugetul de stat ca să se teleporteze taman în Insulele Cayman, unde trecerile de pietoni se mută singure, peste noapte, în caz de accident făcut de vreun șmecher cu BMW, o sută de metri mai încolo, și unde mulți bugetari par să fi descoperit piatra filosofală, care le-a permis să-și transforme chițumia de apartament confort II din Berceni în vilă cu opt camere în Pipera și Dacia Nova cu îmbunătățiri în Q7 metalizat.

Nea Căline, bre, ca un defunct politic ce te afli, după alegerile de anul trecut, stai locului și zi sărumâna colegilor tăi penali din Parlament, cu care îți mânărit împreună procedurile și legile justiției, de nu mai pot bieții procurori să instrumenteze nici un act fără să vă ceară voie înainte. Mai bine taci și las-o cum a căzut, stai în arest in peace, cum ar zice englezu, cât se poate, prin sufragerie și pe contul de facebook, cât încă mai poți, că la Rahova n-au ăia nevoie de specialiști în motociclete la atelierul auto, iar posturile de președinte de cameră se obțin pe baza anilor de pușcărie efectuați, și nu a celor petrecuți prin Parlament, la frecat menta…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare