HomeActualitateUn cuplu din Caracal a schimbat numele copiilor în...

Un cuplu din Caracal a schimbat numele copiilor în TR-85, TAB-77 și PM-64, pentru o indexare a bugetului de familie, ca la Apărare

Un cuplu din Caracal, care se luptă de ani de zile cu problemele financiare, a reușit să obțină asistență guvernamentală după ce a schimbat legal numele celor trei copii în TR-85, TAB-77 și PM-64, mărci fanion ale industriei românești de apărare până în 1989.

După ce, în ciuda apelurilor către Primărie și alte instituții sociale, li s-a răspuns că nu se califică pentru niciun ajutor financiar, Dumitru și Ecaterina Pistol au decis să ia lucrurile în propriile lor mâini.

Copiii noștri erau flămânzi și ni s-a spus că nimeni nu poate face nimic pentru a ne ajuta, că nu există undeva un copac magic, în care cresc bani, că, uite, bugetele sunt de criză, la educație stagnează, la sănătate s-a redus chiar cu 11 procente iar din alea 10% date în plus la muncă și asigurări sociale abia le ajunge lor să-și plătească chelnerițele transferate de la Apele Române. Așa că ne-am uitat prin bugetul național pentru 2021, să vedem pe ce a dispus guvernul să cheltuiască bani. Am constatat că nu le place să plătească pentru a-și ajuta propriii oameni, dar le place să plătească pentru a ucide alți oameni. 3% în plus la Apărare? Perfect pentru familia mea, am zis, și în doar trei zile le-am și schimbat numele la copii în mărci de tancuri, taburi și mitraliere. Ce credeți că s-a întâmplat? A doua zi am primit de la MapN mai mulți bani decât am fi adunat noi în zece ani, din două salarii medii pe economie”, și-a explicat Mitică Pistol decizia.

Familia din Caracal spune că, la ce creștere bugetară au alocat guvernanții Ministerului Economiei, a fost inițial tentată să își reboteze pruncii cu nume de fabrici și uzine, însă i-a fost teamă că, în 4 ani de guvernare liberală, nu o să mai rămână în picioare niciuna dintre puținele întreprinderi care au rezistat primilor 3 decenii de capitalism.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare