HomeActualitateUn inginer de mine chinez, infectat cu Covid-19, a...

Un inginer de mine chinez, infectat cu Covid-19, a îmbolnăvit un trib de canibali din Noua Guinee!

Zeci de membri ai unui trib îndepărtat din Noua Guinee au fost infectați cu coronavirus după ce, probabil, au ucis, au măcelărit, au gătit și au mâncat un prospector minier chinez bolnav de Covid-19.

Având o populație de doar 118 persoane, 14 membri ai tribului Korowai au murit iar alți 87 au fost testați pozitiv cu Covid-19 în ultimele două săptămâni, după câteva zile de investigații amănunțite, autoritățile guvernamentale fiind de părere că, în cele din urmă, au găsit motivul contaminării misterioase a acestui trib extrem de izolat.

Cum mai mulți membri ai tribului au spus că s-au îmbolnăvit după ce au mâncat „spiritul rău galben”, potrivit locotenentului James Manning, de la Royal Papua New Guinea Constabulary, Jandarmerie națională a țării, acest lucru ar putea explica dispariția inginerului chinez Wu Jing, în vârstă de 57 de ani, în regiune, la sfârșitul lunii februarie: „Câțiva membri ai tribului au relatat întâlnirea, vânarea, prepararea și mâncarea unui diavol galben în urmă cu câteva săptămâni. Acest lucru corespunde cu perioada în care domnul Wu a fost dispărut. "

Prospectorul Grupului Minier Zijin a fost raportat dispărut pe 28 februarie, la doar patru zile de la sosirea din China.

„Se pare că bătrânii din trib se temeau că prezența inginerului chinez le va provoca numai rău și, de aceea, l-au declarat demon, au poruncit să fie ucis și mâncat. Așa se face că, iată, nu au greșit în premoniția lor”, a declarant Frederick Murphy, unul dintre puținii oameni autorizați să viziteze tribul, confirmand faptul că fiecare adult din sat este infectat.

Tribul Korowai este unul dintre ultimele triburi cunoscute din lume care încă mai practică canibalismul, pornind de la convingerea că este necesar să omori și să mănânci o persoană preluată de un khakua, un fel de spirit al răului, care le-ar putea periclita stilul de viață ancestral.

Guvernul papuan a promis că va trimite medici și produse farmaceutice pentru a-i ajuta să facă față pandemiei, asigurând opinia publică asupra faptului că personalul medical de orgine asiatică nu va face parte din detașamentul de intervenție.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare