HomeActualitateVoluptoasa doamnă Trump la Casa Albă. Prima imigrantă a...

Voluptoasa doamnă Trump la Casa Albă. Prima imigrantă a Americii.

Nu mi-a trecut deloc prin cap să articulez vreo silabă despre 8 Martie, să arunc cu flori în doamne și cu pupături spre domnișoare, să mă chinui iarăși ca-n fiecare an să explic originile acestei exuberanțe primăvăratice. N-am chef, pur și simplu. Nu mă simt în stare să reiau aceleași platitudini despre feminism, recunoașterea meritelor și lupta pentru egalitate, dăruitul de garoafe cu sau fără ghiveci, nu am habar și sunt foarte puțin atins de starea de confuzie a populației care amestecă dorința grecilor de a o sărbători pe Rhea cu pupăturile comuniștilor ruși pe fundul apetisant al Alexandrei Kollontai. Nu suntem capabili să ne limpezim capetele? E ok. Ne place bălmăjeala asta ieftină, dizgrațioasă, continuăm să ne prefacem de fiecare dată că sărbătorim când nu e nimic de sărbătorit? Este iarăși în regulă. Pentru că admir femeile, îi voi aduce un omagiu Melaniei Trump – trofeul saltimbancului yankeu, iapa de rasă, fotomodelul arhitect, regina bijuteriilor și a cremelor de față, vânătoarea de miliardari, femeia fără copilărie și mamă a lui Barron.

Sunt un bărbat pofticios, îmi alunecă ochii pe curbe, pe umeri, în decolteu, îmi derapează gândurile ori de câte ori fundul vreunei femine își începe promenada prin fața ochilor. Aș spune că toți suntem la fel, dar nu pot răni sfinții ce stau acum și-mi beștelesc apucăturile publice neortodoxe, n-aș dori sub nici o formă să știrbesc demnitatea bărbaților caști, fără de păcat. Dați-mi câteva secunde, vă rog, să-mi revin și să mă concentrez asupra Melaniei, noua mea dragoste, iubirea mea slovenă cu nume de franțuzoaică, cu 24 de ani mai tânără decât Donald Trump, candidatul republicanilor la Casa Albă. Cine nu și-ar dori să fie președintele SUA măcar pentru o lună de zile? Să tai curcanul în Air Force One sau să te deplasezi cu elicopterul blindat pe terenul de golf? Nu aveți aspirații din astea? Sau voi, săracilor, vă mulțumiți doar cu sarmaua și cu costița din fasole? Mda, știam. Previzibil.

Melania mi se pare ingredientul perfect pentru a ameți campania electorală americană: exuberantă, voluptoasă, cu nurii la vedere, este complementul ideal pentru a da o notă sexy războiului dintre candidați. Publicul votant e sătul de actori convertiți și de curviștine plantate sub biroul oval pentru a păta costumul saxofonistului Bill, a obosit până și de primul președinte negru care nu mai prididește să facă spectacol din orice apariție în public. Dinamica politicii americane are o intensitate diferită față de cea europeană, oamenilor li se servesc de fiecare dată rețete noi pentru a avea senzația că pot alege de pe un raft bogat, iar păpușarii din spatele campaniilor electorale au hotărât în sfârșit să mizeze și pe cărți exotice. Lăsând gluma la o parte, nu ar trebui să cădem în capcana subestimării candidatului Trump. Este doar un bufon nebun, un miliardar rasist cu excese vizibile de grandomanie pe care nu și le poate controla, un extremist pe cale să fie acceptat de societatea nord-americană drept președinte pentru următorul mandat? Cum ar putea Donald Trump să subjuge electoratul când pe de o parte este căsătorit cu o europeancă și are printre angajații firmelor sale foarte mulți imigranți, iar pe de altă parte vituperează prin discurs populația mexicană și sud-americană, dorește ziduri la granița de sud și amenință cu expulzări în masă?

Felina Melania, lungită printre pufoșenii, este necunoscuta ce poate rezolva cu brio ecuația alegerii noului președinte american. Chiar dacă discursurile celor două tabere, democrată și republicană, s-au axat dintotdeauna pe aceleași concepte, dacă bătăliile dintre est și vest, nord și sud, au de zeci de ani final previzibil, prezența fierbinte a soției magnatului poate adăuga acele procente necesare pentru a fi ales. Trump nu va fi votat doar de oi analfabete, așa cum foarte mulți se grăbesc să-i eticheteze pe susținătorii săi, de posesorii de arme, de partizanii rasei albe sau de camuflații KKK. Acum, până și cei cărora le curg balele din gură la vederea unui sân generos ieșit din rochie, vor avea impulsul necesar pentru a ieși din case.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare